
זקוקים לעורך דין - אנחנו כאן בשבילך!
מלאו את הפרטים ונחזור אליכם במהירות
דף הבית >
הצלחה בתביעת לשון הרע
בית המשפט בחיפה פסק לטובת לקוחת המשרד, משוררת בינ"ל מפורסמת, וקבע, כי פרסום בפייסבוק ייחשב לשון הרע, אף על פי ששמה של המשוררת לא אוזכר בפרסום.
איך עשינו את זה? איך אפשר להוציא דיבה על מישהו בלי להזכיר את שמו? הנה המקרה, בקצרה:
הלקוחה שלנו היא משוררת מפורסמת, אשר עושה חיל באקדמיה, בתוכניות טלוויזיה וברדיו. היא זכתה במספר תחרויות שירה בישראל, ואף זכתה לפרסום בינלאומי בזכות שיריה המיוחדים.
לימים, הנתבע פרסם פוסט בפייסבוק, שבו הוא רומז כי ישנה משוררת מפורסמת, שמי שכותב את שיריה, הוא משורר אחר. והיא, מנגד, משלמת לו כסף תמורת יצירותיו.
הפוסט יצר מהומה בקרב קהילת המשוררים, וכולם ניסו להבין מיהי אותה משוררת, שכביכול, אינה כותבת את שיריה. וכך, מי שפרסם את אותו פרסום מכפיש נגד הלקוחה שלנו, החל לפזר רמזים בקשר לזהות של אותה משוררת. כך לדוגמה, פורסמו הפרסים שבהם זכתה המשוררת, השנים שבהם זכתה בפרסים, גובה המענקים שקיבלה, ועוד כהנה וכהנה רמזים.
אנחנו טענו – ובית המשפט קיבל את עמדתנו – כי כל אדם שיחבר את הרמזים, יוכל להגיע למסקנה שהפוסט המכפיש מדבר על הלקוחה שלנו. במילים אחרות, המבחן להתקיימות לשון הרע, אינו מבחן טכני שבוחן האם שמה של הלקוחה שלנו הופיע בפוסט. המבחן, לטעמנו, הוא מבחן מהותי. בית המשפט צריך לבחון האם, לאור הרמזים שנשתלו בפרסום, ניתן להגיע למסקנה כי הלקוחה שלנו היא המשוררת, ששמה הטוב הוכפש.
לשמחתנו, בית המשפט השתכנע, ופסק, כי אף על פי ששמה של הלקוחה שלנו לא הוזכר בפרסומים, ניתן להבין שהפוסט מתייחס אליה, לנוכח הרמזים שנשתלו בפרסומים.
תחומי התמחות נוספים
-
• כ- 1,998,000 ש"ח לנפגע נובה שסובל מפוסט-טראומה מורכבת



































