
זקוקים לעורך דין - אנחנו כאן בשבילך!
מלאו את הפרטים ונחזור אליכם במהירות
דף הבית >
ייפוי כח מתמשך – האם זה מתאים לכם?
מי מאיתנו לא מפחד מהיום שבו הוא לא יוכל לספק את הצרכים הבסיסיים ביותר שלו? האם אנחנו יכולים להחליט איזה טיפול רפואי נקבל, אם חלילה נהיה בתרדמת? והאם אנחנו יודעים מי ידאג לנו, כשאנחנו כבר לא נוכל לדאוג לעצמנו? – כל התשובות לשאלות האלה ועוד, במאמר שלפניכם.
כל מה שאתם צריכים לעשות לפני שלא תוכלו לעשות את זה בעצמכם
"הצעת החוק כוללת את האפשרות של אדם לתכנן את עתידו, ולמנות באמצעות ייפוי כוח מיוחד הנקרא "ייפוי כוח מתמשך", אדם אשר יהיה מוסמך לפעול ולהחליט בענייניו של הממנה, ולייצגו בקשר אליהם, אם הממנה יגיע למצב שבו הוא לא יהיה מסוגל עוד לקבל החלטות בשל מצבו הנפשי או השכלי. כמו כן, יוכל הממנה באמצעות ייפוי הכוח המתמשך לתת הנחיות מקדימות, שבהן ינחה את מיופה הכוח כיצד לפעול בנוגע לענייניו האישיים או הרכושיים, אם יגיע בהמשך חייו למצב של חוסר כשירות. אפשרויות אלה מביאות לידי ביטוי באופן מובהק את עקרון ההחלטה העצמאית וכיבוד הרצון של אדם."
(מתוך הצעת חוק ייפוי כוח מתמשך)
מי מאיתנו לא מפחד מהיום שבו הוא לא יוכל לספק את הצרכים הבסיסיים ביותר שלו? האם אנחנו יכולים להחליט איזה טיפול רפואי נקבל, אם חלילה נהיה בתרדמת? והאם אנחנו יודעים מי ידאג לנו, כשאנחנו כבר לא נוכל לדאוג לעצמנו? – כל התשובות לשאלות האלה ועוד, במאמר שלפניכם!
לאחרונה, נכנס לתוקפו תיקון מס' 18 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ"ה-1962, אשר מעמיד בראש סדר העדיפויות את האדם ורצונו האישי, ומאפשר לו לבחור את הדרכים והאמצעים שבהם יטפלו בענייניו – האישיים, הרפואיים, והכספיים – בזמנים שבהם האדם כבר לא יהיה כשיר לטפל בהם בעצמו. התיקון לחוק מספק לאדם ארבעה כלים משפטיים, שבאמצעותם יוכל להבטיח את צרכיו ורצונותיו, ביום שבו הוא לא יהיה כשיר לעשות זאת בעצמו:
ייפוי כוח מתמשך:
הכלי המשפטי הראשון הוא ייפוי הכוח המתמשך. ייפוי כוח מתמשך הוא כלי משפטי המאפשר לאדם למנות, מבעוד מועד, מיופה כוח (אחד או יותר), אשר יפעל בשמו בענייניו הרפואיים, הרכושיים, והאישיים – כולם או מקצתם – אם חלילה הוא לא יהיה כשיר לטפל בהם בעצמו. זהו הכלי העיקרי שבאמצעותו ניתן להגשים את רצונו של האדם, גם כאשר הוא לא יוכל לבטא את רצונו, ולמעשה מהווה תעודת ביטוח לאותו אדם, כי יהיה לצידו אדם קרוב שיוכל לדאוג לענייניו.
הנחיות מקדימות לאפוטרופסות:
הכלי המשפטי השני הוא מתן הנחיות מקדימות לאפוטרופסות. כלי זה מאפשר לאדם להנחות את מערכת המשפט בנוגע לזהותו של האפוטרופוס שיבטיח את צרכיו, והכללים שיחולו על אפוטרופוס זה, אם חלילה הוא לא יהיה כשיר להבטיח את צרכיו. מדובר בכלי שמהווה חידוש עצום, שכן לראשונה האדם יכול לבחור את זהותו של האפוטרופוס עליו.
מסמך הבעת רצון:
הכלי המשפטי השלישי הוא חתימה על מסמך הבעת רצון. כלי זה רלוונטי במקרה שבו אדם משמש כאפוטרופוס לאחר. במקרה כזה, האפוטרופוס יכול להביע את רצונו בנוגע לזהותו של האפוטרופוס שימונה אחריו, אם וכאשר הוא לא יהיה כשיר לתפקד כאפוטרופוס. זהו כלי חשוב ביותר, לדוגמה, במקרה של הורים לילדים עם מוגבלויות, אשר חוששים מהיום שבו לא יוכלו עוד לדאוג לילדיהם. כעת, התיקון לחוק נותן להם כלי משפטי אפקטיבי, שבמסגרתו יוכלו להביע את רצונם, גם בנוגע לאפוטרופוס שימונה במקומם.
קבלת החלטות נתמכת:
הכלי המשפטי הרביעי הוא אפשרות קבלת החלטות נתמכת. כלי זה רלוונטי למקרה שבו אדם שמסוגל לטפל בענייניו בעצמו, אך הוא צריך ליווי מסוים בעניינים ספציפיים. היתרון בכלי זה טמון בכך, שהוא מאפשר לאדם להישאר עצמאי לחלוטין, ובעת הצורך להיעזר בתומך החלטות, על פי רצונו האישי של האדם.
אם אתם רוצים שהרצון שלכם יוגשם, גם כשאתם לא תהיו שם כדי לעשות זאת בעצמכם, אתם מוזמנים לפנות לעורכת הדין סיון שחר ממשרדנו, אשר הוסמכה על ידי משרד המשפטים להבטיח את הרצונות שלכם, ביום שבו חלילה לא תהיו כשירים לעשות זאת.
כשזה מגיע לשקט הנפשי שלכם, אל תתפשרו: שר שחר חן – עורכי דין ומגשרים.
ליצירת קשר – הקליקו!