
זקוקים לעורך דין - אנחנו כאן בשבילך!
מלאו את הפרטים ונחזור אליכם במהירות
דף הבית >
רשלנות רפואית
"חובת הרופא לספק לחולה את המידע שבידו, באשר לטיפול הניתן לו ולתוצאותיו האפשריות, 'נגזרת מחובת הזהירות הכללית אשר הרופא ובית החולים חבים לחולה. היא נגזרת מזכותנו לדעת על עצמנו, המהווה ביטוי לאוטונומיה של הרצון הפרטי של האדם והמבטאת את כבודנו כאדם" (אהרון ברק רע"א 1412/94 עין-כרם נ' ע' גלעד).
הכלל הראשון של כללי האתיקה הרפואית קובע שעל הרופא אסור לעשות נזק למטופל, או בלטינית: 'Primum non nocere', שמשמעותו, לעזור, אך לפחות לא לעשות נזק. למרות זאת, יותר ויותר ישראלים מוצאים את עצמם ניזוקים ע"י המערכת הרפואית, שמחויבת לשמור על בריאותם.
ואכן, דיני הרשלנות הרפואית תופסים מקום מרכזי בענף הנזיקין במשפט הישראלי. כל אחד מאיתנו נזקק, מפעם לפעם, לטיפול רפואי כזה או אחר, וכולנו נתקלים שוב, בתורים ארוכים, ברופאים שמטפלים בו זמנית בעשרות מקרים, ובמשמרות שמתארכות כ- 24 שעות, ואף יותר מכך. העומס הבלתי נתפס בבתי החולים נותן את אותותיו, ומספר המקרים שבהם גורמים רפואיים מתרשלים בטיפול, עולה בהתאמה.
מחקרים וסקרים מוכיחים כי הסכומים שבתי המשפט פוסקים בכל שנה ושנה, סכום אסטרונומי של כ- 250,000,000 ₪ (רבע מיליארד ₪ !), כפיצויים בגין רשלנות רפואית. רשלנות רפואית עלולה לגרום לנכויות קשות ולפגיעות קשות באיכות החיים של המטופל, ועל כן ברור, לפיכך, מדוע בתי המשפט פוסקים סכומים גבוהים כל כך בתובענות מסוג זה.
למשרדנו ניסיון עשיר בתביעות רשלנות רפואית בפרט, ובממשק שבין רפואה לבין המשפט בכלל. לכבוד השופט בדימוס, עו"ד שמעון שר, ניסיון עשיר כשופט (!) במגוון רחב של סוגיות ברשלנות רפואית.
אם אתם מחפשים עורך דין לענייני רשלנות רפואית – אנחנו הכתובת!
תחומי התמחות נוספים
-
• עורך דין תאונות דרכים בחיפה והצפון

















