
זקוקים לעורך דין - אנחנו כאן בשבילך!
מלאו את הפרטים ונחזור אליכם במהירות
דף הבית >
דיני נזיקין
"מדיניות משפטית אינה נוסחת קסם. משמעותה היא איתור הערכים והאינטרסים הנאבקים על הבכורה, מתן משקולות לערכים ולאינטרסים אלה, ושקילתם במאזניים של צורכי החברה. האיזון משתנה בתקופות היסטוריות שונות. החיים מצויים בתנועה מתמדת. כך גם המשפט" (ע"א 243/83 עיריית ירושלים נ' גורדון).
ענף הנזיקין טומן בחובו את כל המקרים בהם אדם רוצה לתבוע פיצויים, בגין נזק שנגרם לו. כך לדוגמה, תביעה לפיצויים בגין תאונת דרכים, תביעה לפיצויים בגין תאונת עבודה או תביעה לפיצויים בגין שירות צבאי – כולם חלק מענף הנזיקין.
דיני נזיקין
ענף דיני הנזיקין הוא אחד מענפי המשפט הקדומים ביותר, אם לא הענף המשפטי הקדום מכולם. תכליתם של דיני הנזיקין הם לפצות את הניזוק, עבור הנזק שנגרם לו. כלומר, ענף הנזיקין שואף להשיב את הניזוק למצב שהיה, לפני האירוע שגרם לנזק. מכאן, שענף הנזיקין טומן בחובו את כל המקרים בהם אדם רוצה לתבוע פיצויים, בגין נזק שנגרם לו. כך לדוגמה, תביעה לפיצויים בגין תאונת דרכים, תביעה לפיצויים בגין רשלנות רפואית או תביעה לפיצויים בגין שירות צבאי – כולם חלק מענף הנזיקין.
עו"ד מומחה בענייני נזיקין יידע להתמודד עם כל סוגי התביעות המתוארות לעיל. דיני הנזיקין קובעים מהם התנאים והנסיבות, אשר התקיימותם יטילו חובת פיצויים על המזיק. התנאים להטלת אחריות בנזיקין משתנים כל העת. ענף הנזיקין הוא ענף דינמי, אשר משתנה ללא הרף. לפיכך, נודעת חשיבות יתרה לבחירת עו"ד לנזיקין, אשר מתמחה בדיני נזיקין.
תביעות פיצויים בגין תאונות דרכים
תאונות הדרכים בישראל מוכרות כ'מכת מדינה'. מספר ההרוגים בתאונות הדרכים במדינת ישראל עולה על מספר ההרוגים בכל מלחמות ישראל גם יחד. כמו כן, היקף הפיצויים שבתי המשפט פוסקים בגין תאונות דרכים עולה מידי שנה ושנה.
כתוצאה מההיקפים הגדולים של תאונות הדרכים, החליט המחוקק לחוק את חוק הפיצויים לנפגעי תאונת דרכים. מטרתו של החוק היא סוציאליסטית. כלומר, לכל אדם שנפגע בתאונת דרכים ייפסקו פיצויים, בגין נזקי הגוף שנגרמו לו כתוצאה מהתאונה. לכן, ההסדר שנקבע בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים הוא ייחודי. שאלות של אשמה (כלומר, מי אשם בתאונת הדרכים), לדוגמה, אינן רלוונטיות כלל לשאלת הפיצויים.
מהי הפרוצדורה המשפטית לשם קבלת פיצויים בגין נזקי גוף? נניח שראובן נפגע בתאונת דרכים. במקרה כזה, יהיה עליו להגיש תביעה מתאימה לפוליסת ביטוח החובה, של מי שנהג ברכב. זאת, גם אם הנהג אינו אשם. לאחר הגשת התביעה, עיקר המחלוקת תהיה סביב שאלת היקף הפיצויים שיש לפסוק בגין תאונת הדרכים. לפיכך, חשוב מאוד שעו"ד לתאונת דרכים, שמומחה בענייני תאונות דרכים, ינהל עבורכם את התיק, וזאת כדי למקסם את היקף הפיצויים שבית המשפט יפסוק.
דיני נזיקין ורשלנות רפואית
הכלל הראשון של כללי האתיקה הרפואית קובע שעל הרופא אסור לעשות נזק למטופל, או בלטינית: 'Primum non nocere'. דהיינו: "לפחות לא לעשות נזק". למרות זאת, יותר ויותר ישראלים מוצאים את עצמם ניזוקים ע"י המערכת הרפואית.
ואכן, דיני הרשלנות הרפואית תופסים מקום מרכזי בענף הנזיקין במשפט הישראלי. כל אחד מאיתנו נזקק, מפעם לפעם, לטיפול רפואי כזה או אחר. כולנו נתקלים שוב, בתורים ארוכים, ברופאים שמטפלים בו זמנית בעשרות מקרים, ובמשמרות שמתארכות כ- 24 שעות, ואף יותר מכך. העומס הבלתי נתפס בבתי החולים נותן את אותותיו. מספר המקרים שבהם גורמים רפואיים מתרשלים בטיפול, עולה בהתאמה.
מחקרים וסקרים מוכיחים כי הסכומים שבתי המשפט פוסקים בכל שנה ושנה, סכום אסטרונומי של כ- 250,000,000 ₪ (רבע מיליארד ₪ !), כפיצויים בגין רשלנות רפואית. רשלנות רפואית עלולה לגרום לנכויות קשות ולפגיעות קשות באיכות החיים של המטופל, ועל כן ברור, לפיכך, מדוע בתי המשפט פוסקים סכומים גבוהים כל כך בתובענות מסוג זה.
למשרדנו ניסיון עשיר בתביעות רשלנות רפואית בפרט, ובממשק שבין רפואה לבין המשפט בכלל.
תביעה נגד משרד הביטחון
בשנת 1959 חוקקה כנסת ישראל את אחד מהחוקים המוסריים והצודקים ביותר, בתולדות מדינת ישראל, הלא הוא חוק הנכים (תגמולים ושיקום) התשי"ט-1959, שמטרתו לפצות את משרתי שירות הביטחון, כגון חיילות וחיילי צבא ההגנה לישראל, בגין נזקים אשר נגרמו להם 'תוך ועקב' השירות הצבאי. מטרתו של החוק היא להבטיח אחוזי נכות ותנאי שיקום הולמים, לכל מי שהיה חלק מקהיליית הביטחון של ישראל, ונפגע תוך כדי שירותו.
נפגע שמבקש לקבל נכות ממשרד הביטחון, צריך להגיש תביעה מתאימה לקצין התגמולים, אשר מורכב משני אגפים עיקריים: האגף האחד, ועדה מקצועית הקובעת האם מתקיים קשר סיבתי בין השירות הביטחוני לבין הנזקים שנגרמו. האגף השני, ועדה רפואית אשר קובעת את גובה אחוזי הנכות. כמובן, שעל שתי החלטות אלה ניתן להשיג באמצעות הפרוצדורות הקבועות בחוק.
למשרדנו ניסיון עשיר בניהול הליכים משפטיים נגד קצין התגמולים ומשרד הביטחון.