זקוקים לעורך דין - אנחנו כאן בשבילך!

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם במהירות

    זקוקים לעורך דין - אנחנו כאן בשבילך!

    מלאו את הפרטים ונחזור אליכם במהירות

      טיפים לכריתת חוזה – כיצד לעשות את זה נכון?

      המאמר שלפניכם ייתן לכם טיפים לכריתת חוזה. הטיפים האלה יסייעו לכם, בכל חוזה שתחתמו, משום שהן עולות בראשו, של כל עורך דין מסחרי, כשהוא צריך לערוך חוזה.

      הטיפ הראשון – עוד לפני שנכרת חוזה: כמה זמן נמשך ההסכם?

      הטיפ הראשון לכריתת חוזה, מתחיל עוד לפני שאנחנו מתחילים לעשות עסקים עם גורם מסוים (לדוגמה: ספק או לקוח). כבר בנקודה זו, חשוב מאוד לדעת – למשך כמה זמן אנחנו רוצים לעשות איתו עסקים? חודש, חודשיים? שנה, שנתיים? ואולי אנחנו לא רוצים בכלל להגביל בזמן את ביחסים ביננו?

      אם החלטתם לא להגביל בזמן את החוזה ביניכם, זה בסדר. אך במקרה כזה, חשוב מאוד לקבוע "מנגנון סיום מוסכם", שיביא להפסקת החוזה. לדוגמה: "כל צד רשאי להביא לסיים את החוזה באמצעות שליחת דואר רשום, ובהתראה של 30 ימים". במקרה של חוזה למתן מוצרים חשוב שיהיה ברור שחוזה מסתיים עם אספקת המוצר. לדוגמה: בחוזה לבניית אתר אינטרנט החוזה יבוא לידי סיום לאחר הקמת האתר והעלאתו לאוויר.

      זכרו את הטיפ: או שהחוזה מוגבל בזמן; או שישנו מנגנון סיום ברור.

      הטיפ השני בכריתת חוזה – סעיף הגבלת אחריות

      אי אפשר לדבר על טיפים לכריתת חוזה, בלי לדבר על סעיף אי אחריות או סעיף הגבלת אחריות. סעיף זה תוחם את גובה הנזק שאליו אחראי צד לחוזה. סעיפים כאלה נפוצים לרוב בחוזי זכיינות, שבה הזכיין והרשת המזכה מסכימים ש"הרשת המזכה לא תהיה אחראית לנזקים שייגרמו כתוצאה מאי קבלת אישורים מהרשות המקומית לפתיחת הסניף". האם הסעיף הזה תופס? האם הוא חוקי? קשה מאוד לענות על השאלה הזו. אבל כן אפשר לתת כלל אצבע: בית המשפט יבחן האם הסעיף הזה נחתם כתוצאה מהסכמה חופשית של שני הצדדים? או שאולי הצד החזק כפה את הסעיף הזה על הצד החלש? וכיצד בית המשפט בוחן האם ישנה הסכמה אמתית? בין המשפט יבחן מהם יחסי הכוחות בין הצדדים? האם ישנם פערי מידע בין הצדדים? והאם הסעיף הזה הוא פרי משא ומתן לגיטימי בין שני בעלי עסקים?

      בנוסף, בית המשפט יבחן האם מי שקביל פטור מאחריות, עשה כל שביכולתו כדי להימנע מגרימת הנזק. ככל שצד לחוזה עושה יותר, כדי להימנע מגרימת נזק לצד השני, כך גדלים הסיכויים שבית המשפט יאשר את הסעיף.

      זכרו את הטיפ: ככל שישנם פערי מידע, ככל שישנם פערי כוחות, ככל שלא התנהל משא ומתן שיוויוני, וככל שלא נעשה ניסיון אמתי להימנע מגרימת נזק, בית המשפט יסיק שלא היתה הסכמה חופשית, וייטה לבטל את סעיף הגבלת האחריות.

      הטיפ השלישי בכריתת חוזה – מנגנון לפתרון סכסוכים

      טיפ חשוב נוסף, לכריתת חוזה, הוא ביצירת מנגנון פתרון סכסוכים הוא מנגנון יעיל, ומהיר, לסיום סכסוכים שמתנהלים במהלך היחסים העיסקיים. לעיתים, בגלל סכסוך כספי קטן, הצדדים נכנסים למאבקים משפטיים, ומתישים אחד את השני בבית המשפט. התוצאה, היא ששני הצדים מפסידים, ובמקום לעשות כסף, הם מבזבזים כסף בבית המשפט. אז מה אפשר לעשות? אחת השיטות היעילות לפתרון סכסוכים היא לקבוע מעין 'שופט מוסכם' (שאותו נכנה 'בורר'), אשר יכריע בין הצדדים במהירות, במקרה של סכסוך עסקי. שימו לב, חשוב ששני הצדדים יכירו את הבורר, ויסכימו על הזהות שלו. הבורר יכול להיות עו"ד, רואה חשבון, שופט בדימוס, או כל אדם הוגן אחר שהצדדים סומכים על יושרתו ועל שיקול דעתו.

      זכרו את הכלל: בורר מוסכם והגון, עשוי לחסוך לכם זמן, כסך, וסכסוכים מיותרים.

      הטיפ הרביעי בכריתת חוזה – פיצויים מוסכמים בחוזה

      פיצויים מוסכמים זהו סכום מוסכם מראש שישולם למי שנפגע מהפרת חוזה. כלומר, כבר בכריתת החוזה, הצדדים מסכימים, שאם אחד מהצדדים יפר אותו, הוא ישלם סכום מוסכם מראש. אם תרצו, מעין 'קנס מוסכם' שיצטרך לשלם מי שיפר את החוזה. הכלל בנוגע לפיצויים מוסכמים קובע, שמי שמפר את החוזה, ישלם פיצויים מוסכמים באופן אוטומטי, כלומר, ללא הוכחת נזק. אבל, יש לפיצויים מוסכמים יש חריג. וזה חריג משמעותי. אם הקנס שנקבע הוא כל כך גבוה, עד כדי כך שאין שום פרופורציה בין הנזק, לבין גובה הקנס, בית המשפט יוכל להפחית מגובה הקנס. לדוגמה: ראובן התחייב לרכוש לשמעון מנת פלאפל, ואם הוא לא יעשה זאת, הוא ישלם לשמעון 1,000 ₪ (פיצויים מוסכמים). במקרה כזה, ברור שאין שום פרופורציה בין הנזק (מנה פלאפל) לבין גובה הקנס המוסכם (1,000 ₪). לכן, בית המשפט יוכל להפחית את גובה הקנס המוסכם.

      זכרו את הטיפ: פיצוי מוסכם צריך להיות פרופורציונלי לנזק שעלול להיגרם.

      הטיפ החמישי – לאחר שנכרת חוזה: כיצד צריך לפעול במקרה של הפרת חוזה?

      בואו נניח שחתמתם חוזה, התחלתם לעשות עסקים, ופתאום הצד השני מפר את החוזה. מה אתם עושים? אפשר לפעול בהרבה דרכים, אבל בדרך כלל, הדרך המומלצת ביותר היא לשלוח מכתב רשום (אך גם מסרון יכול להספיק). המכתב צריך לכלול את העניינים הבאים: מהי ההפרה; כמה זמן אתם מאפשרים לצד השני לתקן אותה ולקיים את החוזה; מה יקרה אם המועד יחלוף וההפרה לא תתוקן?

      בנקודה זו, אתם יכולים לבחור באחת משתי האופציותאו להודיע לו שאתם תמשיכו לקיים את החוזה למרות ההפרה; או ,להודיע לו שבמידה וההפרה לא תתוקן, אתם תבטלו את החוזה ולא תעשו איתו עסקים יותר. וכמובן, במידה ואתם זכאים לפיצויים מוסכמים, אתם יכולים לדרוש אותם.

      מדוע ההודעה כל כך חשובה? כיוון שבעסקים הוודאות היא אחד הערכים החשובים ביותר. לכן, גם אם הצד השני מפר את החוזה חשוב שהוא יידע: האם אנחנו ממשיכים לעשות איתו עסקים למרות ההפרה; או שאנחנו מפסיקים לעשות איתו עסקים בגלל ההפרה.

      זכרו את הטיפ: הוודאות היא ערך עליון בעסקים.

      סיום

      במאמר הזה דיברנו על טיפים לכריתת חוזה. הטיפים שלנו, לכריתת חוזה, הם הטיפים הבאים: הראשון, או שתגבילו את החוזה בזמן, או שישנו מנגנון סיום ברור; השני, נסחו סעיף הגבלת אחריות, בצורה הוגנת; שלישית, שיקלו להכניס מנגנון ברור להכרעה בסכסוכים; רביעית, נסחו סעיף פיצויים מוסכמים; חמישית – הפרו את החוזה? שלחו על כל הודעה, ותעמדו על זכויותכם.

      למאמרים נוספים בתחום משפט מסחרי – לחץ כאן

      הצלחות המשרד

      כמעט חסר תקדים – הצלחנו להפוך פסק דין שניתן בהסכמה

      משרדנו נחל הצלחה מרשימה בבית המשפט המחוזי, במסגרת ערעור על פסק דין שניתן בבית משפט השלום בקריות.

      נשים שעברו כריתת שד מקבלות את הזכויות שלהן בביטוח הלאומי

      עד לאחרונה, נשים שעברו כריתת שד ושחזור, קיבלו בסניפי הביטוח הלאומי מחצית מאחוזי הנכות המגיעים להן. למה? ככה!

      חיסכון במס שבח בשווי 20,000 ש"ח

      למעלה מ- 99,000 ש"ח!!! זה סכום הפיצויים שבית המשפט פסק ללקוחה שלנו, שנשברו לה 2 שיניים עקב קריסה של מיטת עיסוי

      פסק הדין הוא הצלחה גדולה מאוד, לא בגלל הסכום שנפסק, אלא מהסיבה שבמהלך המשפט, בית המשפט "גילה" את דעתו, והעריך את סכום הפיצויים בסך של כ-55,000 ₪ בלבד. וכאן נכנסנו למאבק כפול: גם מול הנתבע, וגם מול בית המשפט.

      חוות דעת של מומחה מטעם בית המשפט קבעה ללקוחה שלנו פיצוי בסך של למעלה מ-200,000 ש"ח, בגין טיפול שיניים רשלני אחד

      עדכון חם ממשרדנו, והפעם: רשלנות רפואית בטיפולי שיניים. חוות דעת של מומחה מטעם בית המשפט קבעה ללקוחה שלנו פיצוי בסך של למעלה מ-200,000 ש"ח, בגין טיפול שיניים רשלני אחד

      נפלה בכניסה למרפאה, ותפוצה בסכום של 85,000 ש"ח

      אישה שנתקלה במדרגה בכניסה למרפאה, קיבלה פיצויים בסך של 85,000 ש"ח.

      מדובר בסכום גבוה יחסית, מן הטעם, שלאישה לא נגרמה נכות, ולא נרגמו לה הפסדי השתכרות כתוצאה מאירוע הנפילה.

      רשלנות רפואית - הצלחה חסרת תקדים למשרדנו!

      בזכות חקירה נגדית מבריקה, מומחה מטעם בית המשפט (כירורג בכיר ממרכז הארץ) חזר בו מעדותו, והודה שבית החולים התרשל.

       

      תביעה בגין ליקויי בנייה

      מומחה מטעם בית המשפט קבע אובדן דמי שימוש ראויים בסך של 1,100 ש"ח לכל חודש במהלך תקופת הרטיבות.

       

      עוד הצלחה למשרדנו, והפעם – פתרון מהיר מחוץ לכותלי בית המשפט

      צ' חתמה על חוזה ושילמה את מלוא התמורה, בסך של למעלה מ-30,000 ₪. לצערה, התמורה שקיבלה בגין התשלום – הייתה שלא לשביעות רצונה, ולמעשה – הבינה כי נפלה במקרה תרמית. בתוך פחות מחודש ימים לאחר פנייתה אלינו, ולאחר משא ומתן אפקטיבי וממוקד, נחתם הסכם להשבת התמורה לצ' (בניכוי הוצאות עבודה ריאליות). שמחנו לעמוד לשירותה של צ', במהירות, ביעילות, ובלי להגיע לבית המשפט.

       

      190,000 ש"ח פיצויים ללקוח שלנו שעבר תאונת דרכים, למרות שהשכר החודשי שלו לא נפגע

      אחת מההצדקות לפיצוי בדיני נזיקין היא "שינוי מצב לרעה". אדם שעובר תאונה ונגרם לו נזק, סביר להניח שמצבו ישתנה לרעה בעקבות התאונה. האינדיקציה החזקה ביותר לשינו

      50,000 ש"ח פיצויים, בגלל רשלנות רפואית בניתוח פלסטי

      לקוחה שלנו ביצעה ניתוח לשאיבת שומן, בעלות של כ- 12,000 ש"ח. הניתוח לא הצליח (בלשון המעטה), אז תבענו את חברת הפלסטיקה. תוך זמן קצר ניצחנו, וזכינו בסך של כ- 50,000 ש"ח. אז רשמנו לפניכם, אם אתם צריכים עורך דין לרשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים – זה אנחנו!

      ניצחון מוחץ לפני שהגענו לבית המשפט

      איך עשינו את זה? הנה הסיפור, בקצרה: מעשה בחברת תוכנה (הלקוחה שלנו) שהתקשרה עם חברה שמתמחה בהענקת אשראי חוץ בנקאי ללקוחות פרטיים.

      רשלנות בטיפול שיניים

      עדכון חם ממשרדנו, והפעם: רשלנות רפואית בטיפולי שיניים. חוות דעת של מומחה מטעם בית המשפט קבעה ללקוחה שלנו פיצוי בסך של למעלה מ-200,000 ש"ח, בגין טיפול שיניים רשלני אחד.

       

      פיצוי בסך של 150,000 ש"ח בתאונת דרכים, למרות שלא נגרם נזק משמעותי

      נכון שלכל אחד מאיתנו יש חבר או קרוב משפחה שהיה מעורב בתאונת דרכים, ואף על פי שלא קרה לו כלום הוא קיבל פיצוי בסך של 150,000 ש"ח.

       

      מעבירים הרצאות ללשכת עורכי הדין

      כל כך מקצועיים במקרקעין, שאנחנו מעבירים הרצאות בענייני מקרקעין, מטעם לשכת עורכי הדין.

      כבוד לעורכת הדין (המלומדת) סיון שחר ממשרדנו!

      תביעה בגין הטרדה מינית - ניצחון מרשים למשרדנו

      הקטינה, בשנות העשרה לחייה, הגיעה למשרדנו לאחר שהעבריין שתקף אותה מינית הורשע בביצוע עבירות מין. הגשנו בשם הנערה, תביעה בגין הטרדה מינית, נגד התוקף. על מנת להביא את התוקף לדין, ולהבטיח שהתוקף ישלם על הנזקים שנגרמו לנערה.

      אמת היא שכל הון שבעולם לא יוכל לפצות על הכאב, ההשפלה, והפגיעה העצומה שחוותה הנערה. אולם כחלק ממלחמת הצדק שניהלנו נגד התוקף, משרדנו עמד על כך שהפיצוי שהוא ישלם לתובעת, יהיה גבוה דיו כדי להרתיע אותו ולאפשר לנערה בסיס להחלמה וחזרה למסלול חייה התקין.

      משרדנו ניצח בתביעה סבוכה ביותר, שתחילתה בשנת 2012, והחזיר לקשישה את הזכות הבסיסית ביותר – הזכות לחירות על גופה ונפשה

      שלומית כהן (שם בדוי) הגיעה למשרדנו וביקשה שנייצג אותה מול רשויות החוק. המדינה ומחלקת הרווחה קבעו ששלומית אינה יכולה לדאוג לענייניה, ולכן מינו לה אפוטרופוס על גופה ורכושה, כך שהיכולת להחליט מה טוב עבורה נשללה ממנה ביום בהיר אחד.

      נפגעה בתאונת דרכים, ותקבל פיצוי בסך של כ- 1,260,000 ₪!

      עוד הישג מרשים למשרדנו.

      רונית ברכה (שם בדוי), נפגעה בתאונת דרכים, בהיותה בת 44.

      נקלע לקרב יריות, וקיבל פיצויים מפוליסת ביטוח תאונות אישיות לתלמיד.

      בחופש הגדול שלפני כיתה י', מאיר (שם בדוי) נקלע לאירוע ירי סמוך לביתו. לא פחות מארבעה קליעים פילחו את פלג גופו העליון, והוא הובהל לבית החולים, כשהוא מורדם ומונשם, במצב אנוש.
      מכיוון שמאיר היה תלמיד בזמן אירוע הירי, הגשנו תביעה נגד חברת הביטוח, אשר מבטחת את כל תלמידי ישראל, בפוליסת תאונות אישיות.

      לא הרבה יודעים, אך לכל תלמיד בישראל יש ביטוח תאונות אישיות, אשר חל על כל תלמיד, בכל זמן, ובכל מקום בו נמצא התלמיד, גם אם התאונה אירעה בלי קשר לפעילות המוסד החינוכי. כך לדוגמה, גם אם התלמיד נפצע במהלך החופש הגדול, בחוף הים, במגרש משחקים, או כתוצאה ממעשי אלימות, הוא עשוי להיות זכאי לפיצויים מחברת הביטוח.

      פרסום עורכי דין באינטרנט פרסום עורכי דין באינטרנט
      צרו קשר