
זקוקים לעורך דין - אנחנו כאן בשבילך!
מלאו את הפרטים ונחזור אליכם במהירות
דף הבית >
אלימות בזמן העבודה – האם הם נחשבים לתאונות עבודה?
אירועי אלימות בזמן העבודה, מתקיפה מילולית ועד אלימות פיזית קיצונית, הם סכנה ממשית עבור עובדים רבים. כאשר אירוע כזה מתרחש, קורבנות התקיפה נאלצים להתמודד גם עם השלכות נפשיות וגופניות ממושכות. במאמר זה, נבחן האם אירועי אלימות במקום העבודה עונים על הגדרת "תאונת עבודה" ומזכים את העובד בפיצויים ובזכויות המגיעות לו על פי חוק. כעורכי דין שמתמחים בתאונות עבודה, אנו יודעים כמה חשוב להכיר את זכויותיך כעובד ולהיאבק עבורן.
מה זו תאונת עבודה?
לפני שנצלול לנושא העיקרי, אירועי תקיפה בזמן העבודה, נסביר מהי תאונת עבודה. תאונת עבודה היא אירוע פתאומי ובלתי צפוי המתרחש במהלך ביצוע העבודה או בדרך אליה/ממנה, אשר גורם לפגיעה גופנית או נפשית לעובד. על מנת להיחשב כתאונת עבודה, האירוע חייב להיות קשור ישירות לתפקידו ולמקום עבודתו של העובד. במאמר זה, נבחן האם אירועי אלימות קיצוניים כמו תקיפה מינית על העובד בזמן נסיעה למקום העבודה, יכולים להיכלל תחת ההגדרה של תאונת עבודה
אלימות בזמן העבודה – התנאים להכרה באירוע כתאונת עבודה
על פי סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי, כדי לזכות בהכרה כתאונת עבודה, יש לעמוד בשני תנאים מצטברים – האירוע חייב להתרחש תוך כדי העבודה ("בזמן התאונה"), וכן עקב העבודה עצמה ("נסיבות התאונה"). בנוגע לתנאי הזמן, די ברור שאירוע אלימות כלפי עובד במהלך שעות העבודה במקום העבודה עונה על דרישה זו. עם זאת, התנאי השני של קיום זיקה לעבודה עצמה מציב אתגר משמעותי יותר בהקשר של אירועי אלימות.
הזיקה הנדרשת לעבודה משמעה שהאירוע האלים צריך לנבוע מסיכונים הכרוכים בעבודתו של העובד או מתפקידו הספציפי. לא די בכך שהאירוע התרחש במקום העבודה, אלא חייבת להיות תרומה של גורמים הקשורים לעבודה עצמה להתרחשות האירוע. במקרים בהם האלימות נבעה מסכסוך אישי או מניעים לא קשורים לעבודה, קשה יהיה להכיר בה כתאונת עבודה.
שימו לב, על אף שבחוק הביטוח הלאומי מוזכרים שני תנאים להגדרת תאונת עבודה, כלומר, ש"התרחשה תוך כדי העבודה" וש"אירעה עקב העבודה", ההלכה הפסוקה קובעת כי התנאי המהותי והמכריע הוא הקשר הסיבתי, היינו שהתאונה נבעה מסיכונים הטבועים בעבודתו של העובד. בתי המשפט הבהירו כי גם אם תאונה לא התרחשה במסגרת שעות העבודה הפורמליות, ובלבד שהוכח קשר סיבתי מספק שהיא "אירעה עקב העבודה", די בכך כדי להכיר בה כתאונת עבודה המזכה בפיצויים. לפיכך, הגורם המרכזי הוא ה"עקב" – הקשר הסיבתי לעבודה, בעוד תנאי הזמן "תוך כדי העבודה" הוא משני בחשיבותו.
תקיפה בזמן העבודה וסעיף 83 לחוק הביטוח הלאומי
סעיף 83 לחוק הביטוח הלאומי קובע חזקה לפיה תאונה שאירעה לעובד תוך כדי עבודתו, רואים אותה כתאונה שנגרמה עקב העבודה, אלא אם הוכח אחרת. חזקה זו מכונה "חזקת סיבתיות". היא מבוססת על ההנחה שאירוע שהתרחש במהלך העבודה, קשור לעבודה עצמה אלא אם יוכח אחרת.
פסיקת בתי הדין הביאה להרחבת תחולתה של חזקת הסיבתיות גם לאירועי אלימות ופשיעה במקום העבודה. כאשר אירוע כזה מתרחש תוך כדי העבודה, קמה החזקה שהוא קשור לעבודה ועל המוסד לביטוח לאומי להוכיח אחרת. במצבים של אי-בהירות לגבי הסיבות לאירוע, החזקה פועלת לטובת המבוטח.
כלומר, במקרים של תקיפה או אירוע אלימות כלפי עובד במהלך עבודתו, יש להכיר באירוע כפגיעה בעבודה, אלא אם המוסד יוכיח חוסר קשר לעבודה באופן מוחלט. בהתאם, נפסק, כי אם האפשרות שאירוע האלימות קשור לעבודתו של המערער סבירה לפחות באותה מידה כמו אפשרויות אחרות, הרי שיש להכיר באירוע כתאונת עבודה.
במילים אחרות, כשאירוע אלימות לא ייחשב תאונת עבודה, יש להוכיח קשר קונקרטי בין הרקע הפלילי לבין הירי.
סיכום – אירועי אלימות בזמן העבודה
במאמר זה סקרנו את ההלכות והחקיקה הרלוונטיות לשאלה האם אירועי אלימות במקום העבודה יכולים להיחשב כתאונות עבודה המזכות בפיצויים. ראינו כי חזקת הסיבתיות הקבועה בסעיף 83 לחוק הביטוח הלאומי, מטילה על המוסד לביטוח לאומי את הנטל להוכיח שאירוע אלימות שהתרחש תוך כדי העבודה אינו קשור לעבודה. פסיקות בתי הדין הרחיבו את תחולת החזקה גם לאירועי פשיעה ואלימות קיצוניים. התוצאה היא שבמרבית המקרים, אירוע אלימות כלפי עובד יוכר כתאונת עבודה, אלא אם המוסד יוכיח קשר ברור וחד-משמעי לגורמים חיצוניים שאינם קשורים לעבודה.
אם נפגעת מאירוע אלימות או תקיפה במקום העבודה, חשוב שתפנה לקבלת ייעוץ משפטי מידי מעורך דין מומחה בתחום דיני תאונות עבודה. אנו נעזור לך לבחון את הזכויות המגיעות לך על פי חוק ולדרוש מהמוסד לביטוח לאומי את הפיצויים המלאים להם אתה זכאי. אל תוותר על זכויותיך – פנה אלינו כבר היום לקבלת ייעוץ ראשוני ללא עלות.
עדיין נותרו לכם שאלות? השאירו פרטים מטה או לחצו על המדריך המקיף לנפגעי עבודה ותקבלו את כל התשובות.
תחומי התמחות נוספים
-
• פגיעת ראש בצבא













































