
זקוקים לעורך דין - אנחנו כאן בשבילך!
מלאו את הפרטים ונחזור אליכם במהירות
דף הבית >
פסיקה תקדימית של בית המשפט העליון
בעין או באוזן כתוצאה מהשירות הצבאי, וכעת חלה החמרה באיבר הבריא? שים לב – יתכן שאתה זכאי לתבוע את משרד הביטחון!
המאמר הבא מיועד לכל מי שנפגעה לו הראייה או השמיעה, כתוצאה מהשירות הצבאי, הוא הוכר כנכה צה"ל, וכעת חלה החמרה באיבר הבריא שנותר לו (זה שלא נפגע כתוצאה מהשירות הצבאי). מכירים מישהו כזה? מצוין (!) המאמר הבא במיוחד בשבילו.
בית המשפט העליון קבע באופן תקדימי את הכלל הבא: אם אדם נפגע בעינו או באוזנו כתוצאה מהשירות הצבאי, ובמרוצת השנים, נפגע גם האיבר השני – עין או אוזן – ללא קשר לשירות הצבאי, כך שמצבו הכללי הוחמר, הוא יהיה זכאי לתבוע את משרד הביטחון, גם על האיבר השני שנפגע, למרות שהפגיעה באיבר השני נעשתה בלי קשר לשירות הצבאי.
מה הרציונל אתם שואלים? מדוע אפשר לתבוע את משרד הביטחון על איבר שנפגע ללא קשר לשירות הצבאי? הסיבה פשוטה והגיונית להפליא: כשקובעים נכות בגלל פגיעה בעין או באוזן, אנו למעשה קובעים את היקף הפגיעה בחוש – הראייה או השמיעה. כשיש איבר אחד בריא, ההנחה היא שהאיבר הבריא 'מפצה' על חוסר התפקוד של האיבר הפגוע. כך לדוגמה, אם אדם איבד עין במהלך השירות הצבאי, הפגיעה שלו בחוש הראייה תהיה פחות מ- 50%. מדוע? כיוון שהעין הבריאה 'מפצה' על הפגיעה בעין האבודה, באופן שחוש הראייה עומד על יותר מ- 50%. הנחת המוצא היא כי בקביעת אחוזי הנכות עבוד אבדן עין או אוזן אחת יש התחשבות ביחסי הגומלין בין האיברים, ואם יש איבר בריא, הוא 'מפצה' על הפגיעה הכוללת בחוש. לכן, במידה והאיבר הבריא נפגע גם הוא, נגרמת פגיעה בחוש – הראייה או השמיעה, וניתן להגיש תביעה נגד משרד הביטחון (!)
בקיצור, אם נגרם לכם נזק בעין או באוזן, וכעת האיבר הבריא ניזוק גם הוא, סביר מאוד להניח שאתם יכולים לתבוע את משרד הביטחון – ולנצח!
אז.. אם אתם רוצים לתבוע את משרד הביטחון, אתם מוזמנים לעיין במדריך שהכנו במיוחד בשבילכם. המדריך שלנו יעזור לכם לנצח בתביעה כזאת.
בהצלחה, ורק בריאות!
למאמרים נוספים בתחום דיני נזיקין – לחץ כאן
מאמרים נוספים
-
• פגיעת ראש בצבא













































