
זקוקים לעורך דין - אנחנו כאן בשבילך!
מלאו את הפרטים ונחזור אליכם במהירות
דף הבית >
נזק נפשי בשירות הצבאי: כללי אצבע
תביעות שמוגשות נגד משרד הביטחון בגלל נזק נפשי בשירות הצבאי, הן מהקשות והמורכבות שבתביעות נגד משרד הביטחון. המאמר הבא יעשה לכם קצת סדר בנושא הכל כך מורכב הזה. בנוסף, המאמר יסביר את החשיבות שבפנייה לעו"ד לנזיקין, אשר בקיא בתביעות נגד משרד הביטחון.
נגרם לכם נזק נפשי כתוצאה מהשירות הצבאי? אתם סובלים מפוסט טראומה? דיכאון? סכיזופרניה? או כל נזק נפשי אחר? המאמר הבא בדיוק בשבילכם! האתגר הגדול בתביעות על נזק נפשי שנגרם כתוצאה מהשירות הצבאי הוא להוכיח שמחלת הנפש ***התפרצה*** בגלל השירות הצבאי. איך עושים את זה? הנה התשובה, על רגל אחת. רובן ככולן של מחלות הנפש הן מחלות שמקוננות 'רדומות' בנפשו של אדם, עד אשר הן מתפרצות, אם הן מתפרצות. ההתפרצות של מחלת הנפש תלויה בשני גורמים:
- הגורם הראשון, המטען הגנטי שאותו נושא האדם.
- הגורם השני, נסיבות חיצוניות ('טריגר') שגרמו למחלה להתפרץ.
אם אתם חיילים בשירות קבע, ונפגעתם בחבלה שאינה חבלת שירות, אתם עשויים להיות זכאים להכרה כנפגעי עבודה. לקריאת מאמר אודות נפגעי עבודה, הקליקו על הקישור הזה, או הקליקו על הקישור הזה.
אם חלילה נפגעתם בפעולות איבה, אתם יכולים להקליק על המאמר בקישור כאן, או בקישור כאן, כדי למצות את הזכויות שלכם.
לקריאה נוספת על נכי צה"ל – היכנסו לקישור הזה או היכנסו לקישור הזה
לדוגמה: סכיזופרניה היא מחלה שמקוננת רדומה בגופו של אדם, כתוצאה ממטען גנטי כזה או אחר, והיא יכולה להתפרץ כתוצאה מחוויות המלחמה.
***לכן, האתגר הגדול ביותר הוא להוכיח שהשירות הצבאי הוא שגרם למחלת הנפש להתפרץ***
נזק נפשי בשירות הצבאי – באלו מקרים משרד הביטחון יכיר בנזק?
על מנת לענות על השאלה המורכבת הזו, בתי המשפט סיווגו את האירועים שחווה החייל, ושיכולים לגרום למחלת נפש להתפרץ, לשלושה סוגי אירועים:
- סוג האירועים הראשון, הם אירועים בעלי אופי צבאי מובהק. לדוגמה, חייל שסובל מפוסט טראומה לאחר שלקח חלק פעיל במלחמת לבנון, הוכר כנכה צה"ל.
- סוג האירועים השני, הם אירועים שאין בהם יסוד צבאי מובהק, אך הם התרחשו בעקבות אירוע חריג או מיוחד שהתרחש בשירות הצבאי. לדוגמה, חיילת שנאנסה במהלך השירות הצבאי ולאחר מכן התפרצה אצלה מחלת נפש הוכרה כנכת צה"ל.
- סוג האירועים השלישי, הם אירועים שאין בהם יסוד צבאי מובהק, ואין בהם אירוע חריג ויוצא דופן, אולם הם התרחשו במהלך השירות הצבאי. בסוג האירועים השלישי, יהיה קשה מאוד לנצח בתביעה ולהוכיח שמחלת הנפש נגרמה כתוצאה מהשירות הצבאי. כדי לנצח בתביעה מהסוג השלישי, צריך להוכיח שישנו קשר מסוים, ולו מינימלי, בין השירות הצבאי לבין התפרצות מחלת הנפש. אם יוכיח זאת החייל, הוא יוכר כנכה צה"ל.
במילים אחרות, ניתן לנסח כלל אצבע, כדי לנצח בתביעה נגד משרד הביטחון: אם מחלת הנפש הייתה פורצת בכל מקרה – גם בחיים האזרחיים – המדינה לא תכיר בחייל כנכה צה"ל.
בהצלחה, ורק בריאות!
למאמרים נוספים בתחום דיני נזיקין – לחץ כאן
נותרו לכם שאלות? השאירו פרטים מטה, ותקבלו את כל התשובות.
רוצים לקרוא עלינו עוד? אתם יכולים לטייל כאן באתר, או לבקר אותנו בפייסבוק, או באינסטגרם.
מאמרים נוספים
-
• פגיעת ראש בצבא













































