זקוקים לעורך דין - אנחנו כאן בשבילך!
מלאו את הפרטים ונחזור אליכם במהירות
דף הבית >
פגיעת ראש בצבא
ברוכים הבאים למאמר המקיף על פגיעת ראש בצבא. פגיעות ראש משפיעות על חיילים רבים ומעוררות חששות רבות. הפגיעות יכולות להיגרם כתוצאה מאירועים כמו פיצוצים, מכות חזקות או תאונות במהלך השירות הצבאי. חשוב להבין את ההשלכות הרפואיות של פגיעות אלה ואת זכויותיכם בפיצוי.
כמשרד עורכי דין המתמחה בייצוג נכי צה"ל, אנו כאן כדי לספק לכם מידע חיוני על פגיעת ראש בצבא. המאמר יעסוק בתסמינים, קריטריונים להכרה כפגיעות צבאיות, וכן הזכויות והפיצויים המגיעים לכם. ידע הוא כוח, ואנו מעוניינים להעניק לכם את הכלים הנדרשים להתמודד עם ההשלכות של פגיעת ראש.
למי מיועד המאמר?
מאמר זה מיועד לאנשי כוחות הביטחון, כולל:
חיילי צה"ל: חיילים בשירות סדיר, קבע ומילואים חשופים לסכנות במהלך השירות. הם יכולים לסבול מפגיעת ראש בעקבות אירועים מבצעיים, תאונות או פגיעות במהלך אימונים.
אנשי משטרת ישראל: חשופים למצבים מסוכנים שעלולים לגרום לפגיעות ראש, כמו עימותים עם פורעים או במהלך פעילות מבצעית.
סוהרים בשירות בתי הסוהר: עובדים בתנאים קשים, והם עשויים להיחשף למצבים של אלימות שיכולים להוביל לפגיעות ראש.
אנשי שב"כ ומוסד: עובדים בתנאים מסוכנים וחשופים לאיומים. חשיפה לפגיעות ראש יכולה להתרחש במהלך פעולות חשאיות.
משרתי משמר הכנסת: פועלים להגן על חברי הכנסת וחשופים למצבים מסוכנים.
יוצאי צד"ל: חיילים לשעבר ששירתו בתנאים קשים והיו חשופים לפגיעות.
חיילים משוחררים: סובלים לעיתים מפגיעות ראש בעקבות השירות הצבאי וזקוקים למידע על זכויותיהם.
המאמר מתמקד באלה שחוו פגיעת ראש במהלך שירותם או כתוצאה ישירה ממנו. המידע חיוני גם למלש"בים שנפגעו במהלך קורסים ורבש"צים שנפגעו במהלך פעילות מבצעית.
אם אתם חיילים בשירות קבע, ונפגעתם בחבלה שאינה חבלת שירות, אתם עשויים להיות זכאים להכרה כנפגעי עבודה. לקריאת מאמר אודות נפגעי עבודה, הקליקו על הקישור הזה, או הקליקו על הקישור הזה.
אם חלילה נפגעתם בפעולות איבה, אתם יכולים להקליק על המאמר בקישור כאן, או בקישור כאן, כדי למצות את הזכויות שלכם.
נפגעתם בתאונת דרכים? לקריאת מאמר בנושא, היכנסו לקישור הזה.
ההבחנה בין משרתי קבע למשרתי חובה
חשוב להבחין בין משרתי קבע למשרתי חובה כשמדובר בהכרה בפגיעת ראש בצבא. ההבדל בין שני הקטגוריות משפיע על הדרך בה פונים למערכת המשפטית.
משרתי חובה ומילואים: קריטריונים להכרה בפגיעת ראש כפגיעה צבאית רחבים יותר. כל פגיעת ראש שהתרחשה במהלך השירות, בין אם זה באירועים מבצעיים, באימונים או אפילו במהלך פעילות שגרתית, עשויה להיות מוכרת. לדוגמה, אם חייל עבר פגיעת ראש במהלך אימון קרבי או תוך כדי פעילות שגרתית בבסיס, הוא יכול להגיש תביעה להכרה.
אנשי קבע: עבור אנשי קבע, ההליך מורכב יותר. הם נדרשים להוכיח שהפגיעות נגרמו כתוצאה מ"חבלת שירות" ספציפית. כאן נדרשת הצגת הוכחות לקשר ישיר בין האירועים במהלך השירות לפגיעת הראש. לדוגמה, אם איש קבע נפגע במהלך פעילות מבצעית או אימון צבאי, עליו להוכיח את הקשר הישיר.
הבנה מדויקת של ההבחנות הללו חיונית להצלחה בהגשת תביעה להכרה בפגיעת ראש. ככול שהמבקש יידע לנסח את התביעה על סמך הקטגוריה שלו, כך יגדל הסיכוי לקבל הכרה מהמדינה.
סוגי פגיעות ראש בצבא
פגיעת ראש בצבא מתרחשת במגוון מצבים טראומטיים. החיילים חשופים לסכנות רבות במהלך השירות, והפגיעות יכולות לנבוע מאירועים כמו פיצוצים, מכות חזקות או תאונות בשטח.
בין סוגי הפגיעות השכיחות ניתן למנות:
פגיעת ראש טראומטית: נגרמת כתוצאה מכוח פיזי חיצוני, כמו מכה או פיצוץ. פגיעות אלו עלולות להשפיע על תפקוד המוח והגוף.
זעזוע מוח: מתרחש כאשר המוח מתנגש בתוך הגולגולת. תסמינים כוללים כאבי ראש, סחרחורת, בעיות בזיכרון וקשיי ריכוז.
פגיעות נוירולוגיות: פגיעות אלו יכולות להיגרם לאחר פגיעת ראש חיצונית, והן כוללות בעיות בתפקוד המוחי כמו תיאום תנועה, בעיות בלמידה או תסמינים נפשיים.
תסמונת כאב כרוני: לעיתים, פגיעת ראש עשויה להוביל לכאב ממושך המפריע לתפקוד היומיומי.
הבנת סוגי הפגיעות יכולה לסייע בניהול המידע על ההשפעות שלהן על חיי הנפגעים. זה גם חיוני בתהליך הגשת התביעה לקבלת הכרה בפגיעה ונזקים נלווים.
לקריאת מאמר על נזק נפשי כתוצאה מהשירות הצבאי, הקליקו על הקישור הזה, או הקליקו על הקישור הזה.
לקריאת מאמר מעניין על פוסט טראומה בשירות הצבאי, היכנסו לקישור הזה, לקישור הזה, או לקישור הזה.
תסמינים נלווים לפגיעות ראש בצבא
פגיעת ראש בצבא יכולה להוביל למגוון תסמינים נלווים שמפריעים לחיים האישיים והמקצועיים של הנפגעים. התסמינים הללו עשויים להשתנות באופיים ובחומרתם, אך הם משפיעים על איכות החיים ויכולים להחמיר עם הזמן אם לא מקבלים טיפול מתאים.
כאבי ראש: כאבים הם אחד התסמינים הנפוצים ביותר. הם יכולים להופיע מיד לאחר הפגיעה או להתפתח מאוחר יותר. כאבי ראש עשויים להיות ממושכים או תכופים, והם עלולים להפריע לפעילות יומיומית ולריכוז.
בעיות קוגניטיביות: פגיעות ראש עשויות לגרום לקשיים בזיכרון, ריכוז, ועיבוד מידע. חיילים עלולים להיתקל בקושי להבין הוראות, לזכור פרטים חשובים או לעקוב אחרי משימות מורכבות. מצב זה יכול להוביל לתסכול ולירידה בביטחון העצמי.
תסמינים נפשיים: פגיעת ראש עלולה להוביל לשינויים במצב הרוח, דיכאון וחרדה. חיילים עשויים להרגיש עצובים, חרדים או חסרי מוטיבציה. תסמינים נפשיים אלו יכולים להשפיע על הקשרים החברתיים ועל חיי המשפחה, וליצור חוויות בדידות.
בעיות שינה: חיילים עלולים לסבול מקשיים בהירדמות או שינה לא רציפה.
בעיות באיזון ובקואורדינציה: פגיעות ראש עלולות לגרום לחוסר יציבות או לקשיים בתיאום תנועות. זה עשוי להשפיע על יכולת הנפגע לעסוק בפעילות גופנית רגילה, כמו ריצה או משחקי ספורט, ולפגוע באורח חיים פעיל.
רגישות לרעש: חלק מהנפגעים מדווחים על רגישות מוגברת לרעש. רעשים שגרתיים עלולים לגרום להם לאי נוחות רבה, ולפעמים גם להתקפי חרדה.
תסמינים נוספים: תסמינים נוספים עשויים לכלול תחושות של סחרחורת, טנטון (רעשים באוזניים) והפרעות ראיה.
הבנת התסמינים הללו וחשיבותם היא קריטית לתמיכה בנפגעים ולתהליך קבלת הטיפול הנדרש. חיילים שנפגעו צריכים להיות מודעים לכך שהפגיעות עשויות להשפיע עליהם לאורך זמן, ולכן חשוב לפנות לייעוץ רפואי ולטיפול מתאים בהקדם.
הקשר הסיבתי בין פגיעת ראש לשירות הצבאי
כדי להכיר בפגיעת ראש כפגיעה צבאית, יש להוכיח קשר סיבתי ברור בין הפגיעה לשירות הצבאי. תהליך זה כולל שני מרכיבים מרכזיים:
תנאי השירות והפציעה: על הנפגע להציג את תנאי השירות שלו בצבא. מה היה תפקידו? האם היה חשוף לסכנות? האם התרחשו אירועים חריגים שיכולים להיות קשורים לפגיעה? הבנת המצב תסייע בהבאת הראיות הנדרשות.
קשר רפואי מוכר: יש להציג ראיות רפואיות המוכיחות קשר סביר בין תנאי השירות לפגיעת הראש. חוות דעת רפואית, מחקרים ותיעוד עשויים להוכיח שפעולות או אירועים בצבא גרמו לפגיעה.
העברת נטל ההוכחה
אחד ההיבטים החשובים הוא העברת נטל ההוכחה. לאחר שהנפגע הצליח להציג את המידע הנדרש, נטל ההוכחה עובר למשרד הביטחון. זה אומר שעל משרד הביטחון להפריך את הקשר הסיבתי שהוצג. אם משרד הביטחון לא מצליח להביא ראיות משכנעות, יש סיכוי גבוה יותר לקבל הכרה בפגיעת הראש.
טיפ חשוב
הקפידו על תיעוד מדויק של כל המסמכים הרפואיים, הן מהתקופה של השירות והן לאחר מכן. תיעוד זה מסייע להוכיח את הקשר בין השירות לפגיעת הראש ומגביר את סיכויי ההצלחה בתביעה.
הקלות בקשר הסיבתי לפגיעת ראש בצבא
המערכת המשפטית בישראל הכירה בכך שהוכחת הקשר הסיבתי בין פגיעת ראש לשירות צבאי היא משימה קשה. לכן, היא קבעה הקלות משמעותיות שיכולות להקל על התהליך:
חוות דעת רפואית גמישה: אין צורך בהוכחה חד משמעית שהשירות גרם לפגיעת הראש. חוות דעת רפואית המצביעה על קשר אפשרי בין השירות לפגיעה מספיקה כדי להתחיל את ההליך.
ראיות רבות: בית המשפט יכול לקבל מגוון רחב של ראיות, כמו תיעוד רפואי, עדויות אישיות ודו"ח שירות צבאי. כך, יש סיכוי גבוה יותר לקבל הכרה.
הכרה בגורמים חיצוניים: גם אם יש גורמים חיצוניים או עבר רפואי קודם, הם לא פוסלים את ההכרה בפגיעת הראש כנגרמת על ידי השירות. בית המשפט מתחשב בכל ההיבטים.
הנטל עובר למשרד הביטחון: לאחר שהחייל מציג את המידע הנדרש, נטל ההוכחה עובר למשרד הביטחון. עליו להוכיח שהשירות לא גרם לפגיעה.
טיפים חשובים להוכחת הקשר הסיבתי
כדי להוכיח את הקשר הסיבתי בין פגיעת ראש לשירות הצבאי, יש לנקוט בכמה צעדים חשובים:
תיעוד מסמכים רפואיים: שמרו את כל המסמכים הרפואיים שלכם, כולל אבחונים, תוצאות בדיקות ותיעוד של טיפולים. כל פרט יכול להיות קריטי בתהליך ההכרה. לדוגמה, אם קיבלתם טיפול לפגיעת ראש, דאגו לתעד את כל המידע.
פירוט תנאי השירות: הסבירו את תנאי השירות שלכם. מה היה התפקיד שלכם? האם הייתם חשופים לאירועים שבהם הייתה סבירות גבוהה לפגיעת ראש? תארו במדויק את הנסיבות שהובילו לפגיעה.
חוות דעת מקצועית: אל תהססו להיעזר בחוות דעת של רופא מומחה. חוות דעת כזו יכולה לחזק את הטענה שלכם לקשר בין השירות לפגיעת ראש. לדוגמה, רופא יכול להצביע על השפעת הפגיעות על חייכם ולתמוך במצבכם.
עקביות ודייקנות: הקפידו על עקביות בכל הפרטים שאתם מספקים. סתירות או אי-דיוקים עלולים לפגוע באמינות התביעה. כל פרט שולי יכול לשנות את התמונה הכוללת של המקרה שלכם.
ייעוץ משפטי מקצועי: מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתחום נכי צה"ל. הוא יכול לעזור לכם לאסוף את הראיות הנדרשות ולהציג אותן בצורה המתאימה להלכות בית המשפט. עורך דין מנוסה מכיר את ההליכים המשפטיים ויודע כיצד להציג את המקרה שלכם בצורה הטובה ביותר.
סיכום
פגיעות ראש בצבא מהוות אתגר אמיתי עבור חיילים רבים. הן עשויות להיגרם מאירועים כמו פיצוצים, מכות קשות או תאונות במהלך השירות. התסמינים שיכולים להיגרם מפגיעות אלו הם מגוונים וכוללים כאבי ראש, בעיות זיכרון, בעיות ריכוז ותסמינים נוספים שיכולים להפריע לחיים היומיומיים.
כפי שציינו, ההבנה של הקשר הסיבתי בין השירות הצבאי לפגיעות ראש היא קריטית. תהליך ההכרה מצריך הצגת ראיות ברורות. אם הצלחתם להוכיח את הקשר הזה, משרד הביטחון נדרש להציג ראיות שסותרות את טענותיכם. התיעוד הרפואי והתיאור המדויק של תנאי השירות שלכם יכולים להוות יתרון משמעותי.
בנוסף, יש לקחת בחשבון את הנזקים הנלווים לפגיעות ראש. נזקים קוגניטיביים, נפשיים, נוירולוגיים ואורתופדיים יכולים להתרחש בעקבות פגיעות ראש ולשנות את החיים כמו שידעתם.
אם אתם או מישהו מכם חווה פגיעת ראש במהלך השירות הצבאי, חשוב לפנות לעורך דין המתמחה בתחום זה. הייעוץ המשפטי יכול לעזור לכם למצות את זכויותיכם ולקבל את הפיצוי המגיע לכם.
פגיעות ראש לא צריכות לשתק אתכם. עם המידע והסיוע הנכונים, תוכלו לקבל את התמיכה שאתם צריכים. אל תהססו לפנות לעזרה.
אם יש לכם שאלות נוספות או אתם זקוקים לייעוץ נוסף, אנו כאן כדי לעזור. זכרו, ההכרה בזכויותיכם היא צעד ראשון לקראת טיפול ותמיכה.
סיום
נותרו לכם שאלות? השאירו פרטים מטה, ותקבלו את כל התשובות.
רוצים לקרוא עלינו עוד? אתם יכולים לטייל כאן באתר, או לבקר אותנו בפייסבוק, או באינסטגרם.
תחומי התמחות נוספים
-
• הכרה במחלות מקצוע
• עורך דין למיקרוטראומה
• טנטון בצבא
• ירידה בשמיעה בצבא
• סוכרת בצבא – מדריך מקיף לזכויות משפטיות
• התקף לב בגלל העבודה
• פוסט טראומה מהצבא
• מה זה פוסט טראומה?
• פריצת דיסק בצבא
• התקף לב כתוצאה מהעבודה
• הטרדה מינית בעבודה - האם זו תאונת עבודה?
• האם הטרדה מינית נחשבת תאונת עבודה?
• מהו קשר סיבתי בתאונת עבודה
• התקף לב בעבודה כתאונת עבודה
• אלימות בזמן העבודה - האם הם נחשבים לתאונות עבודה?
• האם תקיפה מינית בדרך לעבודה או ממנה נחשבת לתאונת עבודה?
• האם אירוע אלימות בדרך לעבודה יחשב לתאונת עבודה?
• תאונת עבודה ביום כיף או בהשתלמות
• תקנה 18 לנפגעי עבודה – נפגעי עבודה עם נכות זמנית
• תקנה 15 לנפגעי עבודה - סיוע לעובדים שאינם מסוגלים לחזור לעבודה
• זכויות נפגעי תאונות עבודה - מדריך מקיף
• פוסט טראומה בצבא
• עורך דין לשון הרע בחיפה
• פיצויים בגין אירוע ירי – האם מדובר בתאונה?
• ירי במהלך העבודה – האם מדובר בתאונת עבודה?
• לשון הרע - אסטרטגיה ופיצויים
• תאונה במהלך תיקון רכב – האם זו תאונת דרכים?
• שלבים בתביעה לתאונת עבודה – מדריך לפיצוי מקסימלי
• תאונת דרכים בעבודה
• חייל שנפגע בתאונת דרכים - את מי כדאי לתבוע?
• תביעה לפיצויים ברשלנות רפואית – אסטרטגיה לניצחון
• תאונת דרכים ללא מגע פיזי - האם אתם זכאים לפיצויים?
• שלבים בתביעת תאונת דרכים - מדריך לפיצוי מקסימלי
• עורך דין ללשון הרע – חופש הביטוי והזכות לשם טוב
• תביעת לשון הרע – מהו סוד הניצחון?
• תביעה לפיצויים בתאונת דרכים
• נזק נפשי בשירות הצבאי: כללי אצבע
• עורך דין רשלנות רפואית בחיפה
• חיילים שחלו בקרוהן במהלך השירות הצבאי
• חיילים שחלו בסוכרת במהלך השירות הצבאי
• שינויים דרמטיים בחוק נכי צה"ל
• פסיקה תקדימית של בית המשפט העליון
• תביעה שמוגשת בגלל נזק אורתופדי מבלי שהיתה תאונה ספציפית
• נזק נפשי כתוצאה מהשירות הצבאי: כללי אצבע
• נזק שנגרם כתוצאה מניתוח בצבא
• חיילי צה"ל שנפגעו במהלך חופשה
כמעט חסר תקדים – הצלחנו להפוך פסק דין שניתן בהסכמה
משרדנו נחל הצלחה מרשימה בבית המשפט המחוזי, במסגרת ערעור על פסק דין שניתן בבית משפט השלום בקריות.
נשים שעברו כריתת שד מקבלות את הזכויות שלהן בביטוח הלאומי
עד לאחרונה, נשים שעברו כריתת שד ושחזור, קיבלו בסניפי הביטוח הלאומי מחצית מאחוזי הנכות המגיעים להן. למה? ככה!
חיסכון במס שבח בשווי 20,000 ש"ח
למעלה מ- 99,000 ש"ח!!! זה סכום הפיצויים שבית המשפט פסק ללקוחה שלנו, שנשברו לה 2 שיניים עקב קריסה של מיטת עיסוי
פסק הדין הוא הצלחה גדולה מאוד, לא בגלל הסכום שנפסק, אלא מהסיבה שבמהלך המשפט, בית המשפט "גילה" את דעתו, והעריך את סכום הפיצויים בסך של כ-55,000 ₪ בלבד. וכאן נכנסנו למאבק כפול: גם מול הנתבע, וגם מול בית המשפט.
חוות דעת של מומחה מטעם בית המשפט קבעה ללקוחה שלנו פיצוי בסך של למעלה מ-200,000 ש"ח, בגין טיפול שיניים רשלני אחד
עדכון חם ממשרדנו, והפעם: רשלנות רפואית בטיפולי שיניים. חוות דעת של מומחה מטעם בית המשפט קבעה ללקוחה שלנו פיצוי בסך של למעלה מ-200,000 ש"ח, בגין טיפול שיניים רשלני אחד
נפלה בכניסה למרפאה, ותפוצה בסכום של 85,000 ש"ח
אישה שנתקלה במדרגה בכניסה למרפאה, קיבלה פיצויים בסך של 85,000 ש"ח.
מדובר בסכום גבוה יחסית, מן הטעם, שלאישה לא נגרמה נכות, ולא נרגמו לה הפסדי השתכרות כתוצאה מאירוע הנפילה.
רשלנות רפואית - הצלחה חסרת תקדים למשרדנו!
בזכות חקירה נגדית מבריקה, מומחה מטעם בית המשפט (כירורג בכיר ממרכז הארץ) חזר בו מעדותו, והודה שבית החולים התרשל.
תביעה בגין ליקויי בנייה
מומחה מטעם בית המשפט קבע אובדן דמי שימוש ראויים בסך של 1,100 ש"ח לכל חודש במהלך תקופת הרטיבות.
עוד הצלחה למשרדנו, והפעם – פתרון מהיר מחוץ לכותלי בית המשפט
צ' חתמה על חוזה ושילמה את מלוא התמורה, בסך של למעלה מ-30,000 ₪. לצערה, התמורה שקיבלה בגין התשלום – הייתה שלא לשביעות רצונה, ולמעשה – הבינה כי נפלה במקרה תרמית. בתוך פחות מחודש ימים לאחר פנייתה אלינו, ולאחר משא ומתן אפקטיבי וממוקד, נחתם הסכם להשבת התמורה לצ' (בניכוי הוצאות עבודה ריאליות). שמחנו לעמוד לשירותה של צ', במהירות, ביעילות, ובלי להגיע לבית המשפט.
190,000 ש"ח פיצויים ללקוח שלנו שעבר תאונת דרכים, למרות שהשכר החודשי שלו לא נפגע
אחת מההצדקות לפיצוי בדיני נזיקין היא "שינוי מצב לרעה". אדם שעובר תאונה ונגרם לו נזק, סביר להניח שמצבו ישתנה לרעה בעקבות התאונה. האינדיקציה החזקה ביותר לשינו
50,000 ש"ח פיצויים, בגלל רשלנות רפואית בניתוח פלסטי
לקוחה שלנו ביצעה ניתוח לשאיבת שומן, בעלות של כ- 12,000 ש"ח. הניתוח לא הצליח (בלשון המעטה), אז תבענו את חברת הפלסטיקה. תוך זמן קצר ניצחנו, וזכינו בסך של כ- 50,000 ש"ח. אז רשמנו לפניכם, אם אתם צריכים עורך דין לרשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים – זה אנחנו!
ניצחון מוחץ לפני שהגענו לבית המשפט
איך עשינו את זה? הנה הסיפור, בקצרה: מעשה בחברת תוכנה (הלקוחה שלנו) שהתקשרה עם חברה שמתמחה בהענקת אשראי חוץ בנקאי ללקוחות פרטיים.
רשלנות בטיפול שיניים
עדכון חם ממשרדנו, והפעם: רשלנות רפואית בטיפולי שיניים. חוות דעת של מומחה מטעם בית המשפט קבעה ללקוחה שלנו פיצוי בסך של למעלה מ-200,000 ש"ח, בגין טיפול שיניים רשלני אחד.
פיצוי בסך של 150,000 ש"ח בתאונת דרכים, למרות שלא נגרם נזק משמעותי
נכון שלכל אחד מאיתנו יש חבר או קרוב משפחה שהיה מעורב בתאונת דרכים, ואף על פי שלא קרה לו כלום הוא קיבל פיצוי בסך של 150,000 ש"ח.
מעבירים הרצאות ללשכת עורכי הדין
כל כך מקצועיים במקרקעין, שאנחנו מעבירים הרצאות בענייני מקרקעין, מטעם לשכת עורכי הדין.
כבוד לעורכת הדין (המלומדת) סיון שחר ממשרדנו!
תביעה בגין הטרדה מינית - ניצחון מרשים למשרדנו
הקטינה, בשנות העשרה לחייה, הגיעה למשרדנו לאחר שהעבריין שתקף אותה מינית הורשע בביצוע עבירות מין. הגשנו בשם הנערה, תביעה בגין הטרדה מינית, נגד התוקף. על מנת להביא את התוקף לדין, ולהבטיח שהתוקף ישלם על הנזקים שנגרמו לנערה.
אמת היא שכל הון שבעולם לא יוכל לפצות על הכאב, ההשפלה, והפגיעה העצומה שחוותה הנערה. אולם כחלק ממלחמת הצדק שניהלנו נגד התוקף, משרדנו עמד על כך שהפיצוי שהוא ישלם לתובעת, יהיה גבוה דיו כדי להרתיע אותו ולאפשר לנערה בסיס להחלמה וחזרה למסלול חייה התקין.
משרדנו ניצח בתביעה סבוכה ביותר, שתחילתה בשנת 2012, והחזיר לקשישה את הזכות הבסיסית ביותר – הזכות לחירות על גופה ונפשה
שלומית כהן (שם בדוי) הגיעה למשרדנו וביקשה שנייצג אותה מול רשויות החוק. המדינה ומחלקת הרווחה קבעו ששלומית אינה יכולה לדאוג לענייניה, ולכן מינו לה אפוטרופוס על גופה ורכושה, כך שהיכולת להחליט מה טוב עבורה נשללה ממנה ביום בהיר אחד.
נפגעה בתאונת דרכים, ותקבל פיצוי בסך של כ- 1,260,000 ₪!
רונית ברכה (שם בדוי), נפגעה בתאונת דרכים, בהיותה בת 44.
נקלע לקרב יריות, וקיבל פיצויים מפוליסת ביטוח תאונות אישיות לתלמיד.
לא הרבה יודעים, אך לכל תלמיד בישראל יש ביטוח תאונות אישיות, אשר חל על כל תלמיד, בכל זמן, ובכל מקום בו נמצא התלמיד, גם אם התאונה אירעה בלי קשר לפעילות המוסד החינוכי. כך לדוגמה, גם אם התלמיד נפצע במהלך החופש הגדול, בחוף הים, במגרש משחקים, או כתוצאה ממעשי אלימות, הוא עשוי להיות זכאי לפיצויים מחברת הביטוח.