מה זה פוסט טראומה?

זקוקים לעורך דין - אנחנו כאן בשבילך!

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם במהירות

    זקוקים לעורך דין - אנחנו כאן בשבילך!

    מלאו את הפרטים ונחזור אליכם במהירות

      פוסט טראומה בצבא

      ברוכים הבאים למאמר מקיף על פוסט טראומה בצבא. כעורכי דין המתמחים בייצוג נכי צה"ל, אנו מבינים את המורכבות והאתגרים הייחודיים שתגובה זו מציבה בפני חיילים ומשוחררים. מטרת המאמר היא לספק מידע חיוני ומעמיק על פוסט טראומה הנגרמת במהלך השירות הצבאי, להבהיר את זכויותיכם, ולהציג את אפשרויות הסיוע והפיצוי העומדות בפניכם. בנוסף, במאמר זה נסקור את ההיבטים המשפטיים הקשורים לפוסט טראומה בצבא, ונבחן כיצד ניתן לקבל הכרה כנכה צה"ל בגין מצב זה.

      אם אתם או יקיריכם מתמודדים עם פוסט טראומה שהתפתחה במהלך השירות הצבאי, מאמר זה יעניק לכם את הכלים להבנת מצבכם ואת המידע הדרוש לנקיטת הצעדים הנכונים למיצוי זכויותיכם. ידע הוא כוח, ומטרתנו היא להעצים אתכם במסע להחלמה ולקבלת התמיכה והפיצוי המגיעים לכם.

       

      למי מיועד המאמר: הבנת פוסט טראומה בקרב אנשי כוחות הביטחון

      המאמר הזה מיועד למגוון רחב של אנשי כוחות הביטחון ובני משפחותיהם, המתמודדים עם השלכות של פוסט טראומה הקשורה לשירותם. זה כולל: חיילי צה"ל בשירות סדיר, קבע ומילואים, אנשי משטרת ישראל ושירות בתי הסוהר, עובדי שירותי הביטחון כמו שב"כ ומוסד, משרתי משמר הכנסת ויוצאי צד"ל, חיילים משוחררים שחוו טראומה במהלך שירותם, מלש"בים שנחשפו לאירועים טראומטיים בקורסי הכנה, רבש"צים שנפגעו במהלך פעילות מבצעית.

      המאמר מתמקד באלו שפיתחו פוסט טראומה כתוצאה משירותם, כולל אירועים שהתרחשו בדרך לשירות או בחזרה ממנו. המידע חיוני גם לבני משפחה ואנשי מקצוע התומכים בנפגעי פוסט טראומה.

       

      לפני שנצלול לגופם של הדברים, חשוב להדגיש את ההבדלים בקריטריונים להכרה בפוסט טראומה בין קבוצות שונות:

      חיילי חובה ומילואים: הקריטריונים להכרה בפוסט טראומה כפגיעה צבאית הם יחסית רחבים. כל אירוע טראומטי שהתרחש במהלך השירות ועקב השירות עשוי להיות מוכר, כולל אירועים במהלך פעילות מבצעית, אימונים, או אפילו בזמן שגרה בבסיס.

      אנשי קבע ושירותי ביטחון אחרים: הקריטריונים עלולים להיות מחמירים יותר. נדרשת הוכחה לקשר ישיר בין אירוע או אירועים ספציפיים במהלך השירות לבין התפתחות הפוסט טראומה. זה יכול לכלול חשיפה לאירועים קשים במהלך פעילות מבצעית, תאונות קשות, או חשיפה ממושכת למצבי לחץ קיצוניים.

      הבנת הבדלים אלו חיונית בתהליך הגשת תביעה להכרה בפוסט טראומה כפגיעה הקשורה לשירות. ייעוץ משפטי מקצועי יכול לסייע רבות בניווט המורכבות הזו ובהגשת תביעה מבוססת ומדויקת.

       

      אם אתם חיילים בשירות קבע, ונפגעתם בחבלה שאינה חבלת שירות, אתם עשויים להיות זכאים להכרה כנפגעי עבודה. לקריאת מאמר אודות נפגעי עבודההקליקו על הקישור הזהאו הקליקו על הקישור הזה.

       

      אם חלילה נפגעתם בפעולות איבה, אתם יכולים להקליק על המאמר בקישור כאןאו בקישור כאןכדי למצות את הזכויות שלכם.

       

      לקריאה נוספת על נכי צה"ל – היכנסו לקישור הזה או היכנסו לקישור הזה

       

      אז נסכם בקצרה, ההכרה בפוסט טראומה כפגיעה צבאית משתנה לפי אופי השירות:

      * משרתי חובה ומילואים: תנאים מקלים יחסית; כל האירועים במהלך השירות עשויים להיחשב לצורך הכרה, כולל פעילות שגרתית ואימונים.

      * אנשי קבע ושירותי ביטחון: דרישות מחמירות יותר; נדרש קשר ישיר לאירוע ספציפי, כשיש מיקוד על פעילות מבצעית מוגדרת.

       

      מה זה פוסט טראומה?

      פוסט טראומה בצבא היא תופעה מורכבת ומאתגרת, הידועה גם כהפרעת דחק בתר חבלתית. חיילים החווים אירועים טראומטיים במהלך שירותם הצבאי עלולים לפתח פוסט טראומה, אשר יכולה להתבטא מיד לאחר האירוע או להתפרץ מאוחר יותר בעקבות גורם מזכיר. השירות הצבאי, בייחוד בזמני מלחמה או עימות, מהווה סביבה בעלת פוטנציאל גבוה להתפתחות פוסט טראומה.

      סימני פוסט טראומה בצבא כוללים מספר מאפיינים מרכזיים: חוויה מחודשת של הטראומה (כגון פלשבקים), הימנעות ממצבים המזכירים את האירוע הטראומטי, קהות רגשית, קשיי שינה, חרדה מוגברת ותגובות קיצוניות למצבי לחץ. חייל הסובל מפוסט טראומה עקב שירותו הצבאי עשוי להתקשות בתפקוד היומיומי ובחזרה לשגרה אזרחית.

      זיהוי והוכחת הקשר בין פוסט טראומה לשירות הצבאי הוא תהליך מורכב. כיצד ניתן להוכיח שנזק נפשי ספציפי, כמו פוסט טראומה, נגרם כתוצאה ישירה מהשירות הצבאי? תהליך זה דורש הערכה מקצועית מעמיקה ותיעוד מדויק של חוויות החייל במהלך שירותו.

       

      כיצד מוכיחים שפוסט טראומה קשורה לשירות הצבאי?

      הוכחת הקשר בין פוסט טראומה לשירות הצבאי היא תהליך מורכב אך חיוני. בתי המשפט הגדירו מסגרת ברורה להוכחת קשר זה, המתבססת על שני אלמנטים מרכזיים:

      ראשית, יש להציג את תנאי השירות והאבחון הפסיכיאטרי. זה כולל תיאור מפורט של חוויות השירות, כגון חשיפה לאירועים טראומטיים או לחץ מתמשך. במקביל, נדרש להציג אבחון מקצועי של פוסט טראומה, המגובה במסמכים רפואיים ובדיקות פסיכולוגיות מקיפות.

      שנית, חשוב להדגים את הקשר הרפואי המוכר. כאן נדרש להציג ראיות מדעיות המקשרות בין סוג החוויות שעברתם בצבא לבין התפתחות פוסט טראומה. זה יכול לכלול מחקרים רפואיים וחוות דעת מומחים המאששים קשר זה.

      לאחר הצגת שני אלמנטים אלה, מתרחש מפנה משמעותי: נטל ההוכחה עובר למשרד הביטחון. כעת, על משרד הביטחון מוטל הנטל להפריך את הקשר הסיבתי שהוצג. אם אין בידי המשרד ראיות משכנעות לסתור את הטענות, סיכויי קבלת התביעה גדלים משמעותית.

      תהליך זה מדגיש את החשיבות שבהכנת תיק מקיף ומבוסס, המציג בבהירות את הקשר בין חוויות השירות הצבאי לבין התפתחות הפוסט טראומה.

       

      להגברת סיכויי ההצלחה בהוכחת הקשר בין פוסט טראומה לשירות הצבאי, ישנם מספר צעדים חיוניים שכדאי לנקוט. ראשית, חשוב לשמור על תיעוד מדוקדק של כל המסמכים הרפואיים, החל מתקופת השירות ועד היום. תיעוד זה מהווה בסיס חשוב להוכחת התפתחות המצב לאורך זמן.

      בנוסף, מומלץ לספק תיאור מפורט ככל האפשר של תנאי השירות. פירוט זה עוזר להבהיר את הקשר בין חוויות השירות לבין התפתחות הפוסט טראומה. חוות דעת מקצועית מרופא מומחה בתחום הפוסט טראומה יכולה לחזק משמעותית את טענת הקשר בין השירות למצב הנפשי.

      חשוב להקפיד על עקביות ודיוק בכל הפרטים המסופקים. סתירות או אי-דיוקים עלולים לפגוע באמינות התביעה. זכרו כי אין צורך בהוכחה מוחלטת; המטרה היא להראות קשר סביר בין השירות לפוסט טראומה, קשר שהרפואה מכירה בו.

      לבסוף, שקלו פנייה לעורך דין המתמחה בתחום. שכן התמחותו יכולה לסייע באיסוף הראיות המתאימות והצגתן באופן המשכנע ביותר, מה שעשוי להגדיל משמעותית את סיכויי ההצלחה בתביעה מול משרד הביטחון.

       

      רוצים לקרוא מאמר מעניין נוסף בקשר לנזק נפשי כתוצאה מהשירות הצבאי? הקליקו על הקישור

       

      הקלות בהוכחת הקשר בין פוסט טראומה לשירות הצבאי

      מתוך הכרה והערכה לכוחות הביטחון, בתי המשפט בישראל חוללו מהפכה משמעותית בגישת הפסיקה לתביעות של חיילים ונכי צה"ל הקשורות לפוסט טראומה שנגרמה במהלך השירות הצבאי. הכרה זו משקפת הבנה עמוקה של המורכבות הרפואית והפסיכולוגית הכרוכה בפוסט טראומה, ומהווה צעד חשוב בהגנה על זכויותיהם של אלה ששירתו את המדינה.

      באופן מסורתי, נטל ההוכחה להראות קשר ישיר בין השירות הצבאי לבין התפתחות פוסט טראומה הוטל על החייל או הנכה התובע. אולם, בהכירו בקושי הרב הכרוך בהוכחת קשר כזה, במיוחד בתחום מורכב כמו בריאות הנפש, בית המשפט העליון אימץ גישה מקלה יותר. גישה זו מתחשבת במגוון הרחב של גורמים שעשויים להשפיע על התפתחות פוסט טראומה ובקושי לבודד את השפעת השירות הצבאי באופן מוחלט.

      אחד החידושים המשמעותיים בפסיקה נוגע למקרים בהם קיימת מחלוקת בין מומחים רפואיים לגבי הסיבות האפשריות לפוסט טראומה. בית המשפט קבע כי אין לדחות תביעה רק משום שהחייל לא הצליח לשכנע את קצין התגמולים בנכונות הגישה הרפואית התומכת בטענותיו. הכרה זו מבטאת הבנה עמוקה של המורכבות הרפואית והפסיכולוגית הכרוכה באבחון פוסט טראומה, ושל העובדה שלעתים קרובות אין קונצנזוס מלא בקהילה הרפואית לגבי מקרים ספציפיים.

       

      יתרה מזאת, בית המשפט הכיר בכך שבתחום הרפואה, ובמיוחד בתחום בריאות הנפש, יכולות להתקיים גישות מקצועיות שונות ואף מנוגדות. לפיכך, נקבע כי גם אם הגישה הרפואית השלטת אינה תומכת בגרסת החייל, עדיין יש לאפשר לו להוכיח כי קיימת סבירות גבוהה שהשירות הצבאי גרם או תרם משמעותית להתפתחות הפוסט טראומה. זוהי הכרה חשובה בכך שלעתים, דעת מיעוט בקהילה הרפואית עשויה להיות רלוונטית ותקפה במקרה ספציפי.

      חשוב להדגיש כי בית המשפט אינו דורש הוכחה מוחלטת או ודאות מדעית מלאה לגבי הקשר בין השירות הצבאי לפוסט טראומה. במקום זאת, נקבע כי מספיק להציג חוות דעת רפואית מבוססת המכירה בקשר אפשרי בין חוויות השירות לבין התפתחות הפוסט טראומה. הדרישה היא שדעה זו תהיה הגיונית ומבוססת מבחינה רפואית, גם אם אינה מייצגת את דעת הרוב בקהילה הרפואית. גישה זו מאפשרת גמישות רבה יותר בהערכת הראיות ומכירה בכך שלעתים, הידע הרפואי עדיין מתפתח ומשתנה.

      הקלות אלו מרחיבות משמעותית את האפשרויות העומדות בפני חיילים ונכי צה"ל בהוכחת תביעותיהם. הן מאפשרות גמישות רבה יותר בהצגת ראיות ובפרשנות של חוות דעת רפואיות. זוהי הכרה חשובה בכך שפוסט טראומה היא תופעה מורכבת, שלעתים קרובות קשה לאבחן ולקשר באופן ישיר לאירוע ספציפי.

      בהקשר זה, תפקידו של עורך דין המתמחה בתחום זה הופך קריטי. מקצועיותו יכולה לבוא לידי ביטוי בניווט המורכבות המשפטית והרפואית של תביעות אלו, בהצגת המקרה באופן שיתאים להלכות של בית המשפט העליון, ובשימוש מושכל בחוות דעת רפואיות ובעדויות תומכות. עורך דין מנוסה יכול לסייע בבחירת המומחים הרפואיים המתאימים, בניסוח שאלות מדויקות למומחים אלה, ובהצגת הראיות באופן שידגיש את הקשר בין השירות הצבאי לפוסט טראומה, גם אם קשר זה אינו מובהק או ישיר באופן מוחלט.

       

      פוסט טראומה בצבא – הדרך למיצוי זכויותיכם

      פוסט טראומה בצבא היא תופעה מורכבת המשפיעה על חיילים רבים. לאורך המאמר, סקרנו את ההיבטים המשפטיים והרפואיים הקשורים להכרה בפוסט טראומה כפגיעה הקשורה לשירות הצבאי.

      דנו בהקלות שקבע בית המשפט העליון, המרחיבות את ההגנה על חיילים ונכי צה"ל. הדגשנו את הגישה המקלה בהוכחת הקשר בין השירות לפוסט טראומה, כולל ההכרה במחלוקות בין מומחים רפואיים והאפשרות להסתמך על דעות מיעוט בקהילה הרפואית.

      הסברנו את חשיבות התיעוד המדויק של תנאי השירות ושל הסימפטומים, וכן את הצורך בחוות דעת רפואיות מקצועיות. הדגשנו כי אין צורך בהוכחה מוחלטת של הקשר בין השירות לפוסט טראומה, אלא בהצגת סבירות גבוהה לקיומו של קשר כזה.

      אם אתם או יקיריכם סובלים מפוסט טראומה שאתם מאמינים כי קשורה לשירות הצבאי, אל תתמודדו לבד. פנו אלינו לייעוץ משפטי מקצועי המתמחה בתחום נכי צה"ל. אנו נוכל לסייע לכם לנווט את המורכבות המשפטית והרפואית, לאסוף את הראיות הנדרשות, ולהציג את המקרה שלכם באופן המיטבי.

      זכרו, ההכרה בפוסט טראומה כפגיעה הקשורה לשירות הצבאי היא לא רק זכותכם, אלא גם צעד חיוני בדרך להחלמה ולקבלת התמיכה לה אתם זכאים. אל תוותרו על זכויותיכם – קבעו עוד היום פגישה ללא עלות וללא התחייבות, ונסייע לכם בחפץ לב.

       

      נותרו לכם שאלות? השאירו פרטים מטה, ותקבלו את כל התשובות.

      רוצים לקרוא עלינו עוד? אתם יכולים לטייל כאן באתר, או לבקר אותנו בפייסבוק, או באינסטגרם.

      תחומי התמחות נוספים

        • התקף לב בגלל העבודה • פוסט טראומה מהצבא • מה זה פוסט טראומה? • פריצת דיסק בצבא • התקף לב כתוצאה מהעבודה • הטרדה מינית בעבודה - האם זו תאונת עבודה? • האם הטרדה מינית נחשבת תאונת עבודה? • מהו קשר סיבתי בתאונת עבודה • התקף לב בעבודה כתאונת עבודה • אלימות בזמן העבודה - האם הם נחשבים לתאונות עבודה? • האם תקיפה מינית בדרך לעבודה או ממנה נחשבת לתאונת עבודה? • האם אירוע אלימות בדרך לעבודה יחשב לתאונת עבודה? • תאונת עבודה ביום כיף או בהשתלמות • תקנה 18 לנפגעי עבודה – נפגעי עבודה עם נכות זמנית • תקנה 15 לנפגעי עבודה - סיוע לעובדים שאינם מסוגלים לחזור לעבודה • זכויות נפגעי תאונות עבודה - מדריך מקיף • עורך דין לשון הרע בחיפה • פיצויים בגין אירוע ירי – האם מדובר בתאונה? • ירי במהלך העבודה – האם מדובר בתאונת עבודה? • לשון הרע - אסטרטגיה ופיצויים • תאונה במהלך תיקון רכב – האם זו תאונת דרכים? • שלבים בתביעה לתאונת עבודה – מדריך לפיצוי מקסימלי • תאונת דרכים בעבודה • חייל שנפגע בתאונת דרכים - את מי כדאי לתבוע? • תביעה לפיצויים ברשלנות רפואית – אסטרטגיה לניצחון • תאונת דרכים ללא מגע פיזי - האם אתם זכאים לפיצויים? • שלבים בתביעת תאונת דרכים - מדריך לפיצוי מקסימלי • עורך דין ללשון הרע – חופש הביטוי והזכות לשם טוב • תביעת לשון הרע – מהו סוד הניצחון? • תביעה לפיצויים בתאונת דרכים • נזק נפשי בשירות הצבאי: כללי אצבע • עורך דין רשלנות רפואית בחיפה • חיילים שחלו בקרוהן במהלך השירות הצבאי • חיילים שחלו בסוכרת במהלך השירות הצבאי • שינויים דרמטיים בחוק נכי צה"ל • פסיקה תקדימית של בית המשפט העליון • תביעה שמוגשת בגלל נזק אורתופדי מבלי שהיתה תאונה ספציפית • נזק נפשי כתוצאה מהשירות הצבאי: כללי אצבע • נזק שנגרם כתוצאה מניתוח בצבא • חיילי צה"ל שנפגעו במהלך חופשה

      הצלחות המשרד

      כמעט חסר תקדים – הצלחנו להפוך פסק דין שניתן בהסכמה

      משרדנו נחל הצלחה מרשימה בבית המשפט המחוזי, במסגרת ערעור על פסק דין שניתן בבית משפט השלום בקריות.

      נשים שעברו כריתת שד מקבלות את הזכויות שלהן בביטוח הלאומי

      עד לאחרונה, נשים שעברו כריתת שד ושחזור, קיבלו בסניפי הביטוח הלאומי מחצית מאחוזי הנכות המגיעים להן. למה? ככה!

      חיסכון במס שבח בשווי 20,000 ש"ח

      למעלה מ- 99,000 ש"ח!!! זה סכום הפיצויים שבית המשפט פסק ללקוחה שלנו, שנשברו לה 2 שיניים עקב קריסה של מיטת עיסוי

      פסק הדין הוא הצלחה גדולה מאוד, לא בגלל הסכום שנפסק, אלא מהסיבה שבמהלך המשפט, בית המשפט "גילה" את דעתו, והעריך את סכום הפיצויים בסך של כ-55,000 ₪ בלבד. וכאן נכנסנו למאבק כפול: גם מול הנתבע, וגם מול בית המשפט.

      חוות דעת של מומחה מטעם בית המשפט קבעה ללקוחה שלנו פיצוי בסך של למעלה מ-200,000 ש"ח, בגין טיפול שיניים רשלני אחד

      עדכון חם ממשרדנו, והפעם: רשלנות רפואית בטיפולי שיניים. חוות דעת של מומחה מטעם בית המשפט קבעה ללקוחה שלנו פיצוי בסך של למעלה מ-200,000 ש"ח, בגין טיפול שיניים רשלני אחד

      נפלה בכניסה למרפאה, ותפוצה בסכום של 85,000 ש"ח

      אישה שנתקלה במדרגה בכניסה למרפאה, קיבלה פיצויים בסך של 85,000 ש"ח.

      מדובר בסכום גבוה יחסית, מן הטעם, שלאישה לא נגרמה נכות, ולא נרגמו לה הפסדי השתכרות כתוצאה מאירוע הנפילה.

      רשלנות רפואית - הצלחה חסרת תקדים למשרדנו!

      בזכות חקירה נגדית מבריקה, מומחה מטעם בית המשפט (כירורג בכיר ממרכז הארץ) חזר בו מעדותו, והודה שבית החולים התרשל.

       

      תביעה בגין ליקויי בנייה

      מומחה מטעם בית המשפט קבע אובדן דמי שימוש ראויים בסך של 1,100 ש"ח לכל חודש במהלך תקופת הרטיבות.

       

      עוד הצלחה למשרדנו, והפעם – פתרון מהיר מחוץ לכותלי בית המשפט

      צ' חתמה על חוזה ושילמה את מלוא התמורה, בסך של למעלה מ-30,000 ₪. לצערה, התמורה שקיבלה בגין התשלום – הייתה שלא לשביעות רצונה, ולמעשה – הבינה כי נפלה במקרה תרמית. בתוך פחות מחודש ימים לאחר פנייתה אלינו, ולאחר משא ומתן אפקטיבי וממוקד, נחתם הסכם להשבת התמורה לצ' (בניכוי הוצאות עבודה ריאליות). שמחנו לעמוד לשירותה של צ', במהירות, ביעילות, ובלי להגיע לבית המשפט.

       

      190,000 ש"ח פיצויים ללקוח שלנו שעבר תאונת דרכים, למרות שהשכר החודשי שלו לא נפגע

      אחת מההצדקות לפיצוי בדיני נזיקין היא "שינוי מצב לרעה". אדם שעובר תאונה ונגרם לו נזק, סביר להניח שמצבו ישתנה לרעה בעקבות התאונה. האינדיקציה החזקה ביותר לשינו

      50,000 ש"ח פיצויים, בגלל רשלנות רפואית בניתוח פלסטי

      לקוחה שלנו ביצעה ניתוח לשאיבת שומן, בעלות של כ- 12,000 ש"ח. הניתוח לא הצליח (בלשון המעטה), אז תבענו את חברת הפלסטיקה. תוך זמן קצר ניצחנו, וזכינו בסך של כ- 50,000 ש"ח. אז רשמנו לפניכם, אם אתם צריכים עורך דין לרשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים – זה אנחנו!

      ניצחון מוחץ לפני שהגענו לבית המשפט

      איך עשינו את זה? הנה הסיפור, בקצרה: מעשה בחברת תוכנה (הלקוחה שלנו) שהתקשרה עם חברה שמתמחה בהענקת אשראי חוץ בנקאי ללקוחות פרטיים.

      רשלנות בטיפול שיניים

      עדכון חם ממשרדנו, והפעם: רשלנות רפואית בטיפולי שיניים. חוות דעת של מומחה מטעם בית המשפט קבעה ללקוחה שלנו פיצוי בסך של למעלה מ-200,000 ש"ח, בגין טיפול שיניים רשלני אחד.

       

      פיצוי בסך של 150,000 ש"ח בתאונת דרכים, למרות שלא נגרם נזק משמעותי

      נכון שלכל אחד מאיתנו יש חבר או קרוב משפחה שהיה מעורב בתאונת דרכים, ואף על פי שלא קרה לו כלום הוא קיבל פיצוי בסך של 150,000 ש"ח.

       

      מעבירים הרצאות ללשכת עורכי הדין

      כל כך מקצועיים במקרקעין, שאנחנו מעבירים הרצאות בענייני מקרקעין, מטעם לשכת עורכי הדין.

      כבוד לעורכת הדין (המלומדת) סיון שחר ממשרדנו!

      תביעה בגין הטרדה מינית - ניצחון מרשים למשרדנו

      הקטינה, בשנות העשרה לחייה, הגיעה למשרדנו לאחר שהעבריין שתקף אותה מינית הורשע בביצוע עבירות מין. הגשנו בשם הנערה, תביעה בגין הטרדה מינית, נגד התוקף. על מנת להביא את התוקף לדין, ולהבטיח שהתוקף ישלם על הנזקים שנגרמו לנערה.

      אמת היא שכל הון שבעולם לא יוכל לפצות על הכאב, ההשפלה, והפגיעה העצומה שחוותה הנערה. אולם כחלק ממלחמת הצדק שניהלנו נגד התוקף, משרדנו עמד על כך שהפיצוי שהוא ישלם לתובעת, יהיה גבוה דיו כדי להרתיע אותו ולאפשר לנערה בסיס להחלמה וחזרה למסלול חייה התקין.

      משרדנו ניצח בתביעה סבוכה ביותר, שתחילתה בשנת 2012, והחזיר לקשישה את הזכות הבסיסית ביותר – הזכות לחירות על גופה ונפשה

      שלומית כהן (שם בדוי) הגיעה למשרדנו וביקשה שנייצג אותה מול רשויות החוק. המדינה ומחלקת הרווחה קבעו ששלומית אינה יכולה לדאוג לענייניה, ולכן מינו לה אפוטרופוס על גופה ורכושה, כך שהיכולת להחליט מה טוב עבורה נשללה ממנה ביום בהיר אחד.

      נפגעה בתאונת דרכים, ותקבל פיצוי בסך של כ- 1,260,000 ₪!

      עוד הישג מרשים למשרדנו.

      רונית ברכה (שם בדוי), נפגעה בתאונת דרכים, בהיותה בת 44.

      נקלע לקרב יריות, וקיבל פיצויים מפוליסת ביטוח תאונות אישיות לתלמיד.

      בחופש הגדול שלפני כיתה י', מאיר (שם בדוי) נקלע לאירוע ירי סמוך לביתו. לא פחות מארבעה קליעים פילחו את פלג גופו העליון, והוא הובהל לבית החולים, כשהוא מורדם ומונשם, במצב אנוש.
      מכיוון שמאיר היה תלמיד בזמן אירוע הירי, הגשנו תביעה נגד חברת הביטוח, אשר מבטחת את כל תלמידי ישראל, בפוליסת תאונות אישיות.

      לא הרבה יודעים, אך לכל תלמיד בישראל יש ביטוח תאונות אישיות, אשר חל על כל תלמיד, בכל זמן, ובכל מקום בו נמצא התלמיד, גם אם התאונה אירעה בלי קשר לפעילות המוסד החינוכי. כך לדוגמה, גם אם התלמיד נפצע במהלך החופש הגדול, בחוף הים, במגרש משחקים, או כתוצאה ממעשי אלימות, הוא עשוי להיות זכאי לפיצויים מחברת הביטוח.

      פרסום עורכי דין באינטרנט פרסום עורכי דין באינטרנט
      צרו קשר